Μπάσης, Ασλανίδου, Ζήνα τραγουδούν αγκαλιασμένοι: Ο αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη


Ο Μίκης Θεοδωράκης επέστρεψε στην αγκαλιά της Κρήτης, όπως ακριβώς επιθυμούσε.

Με συγκίνηση και θλίψη χωρίς να σταματούν να προσέρχονται στο μνήμα του Μίκη Θεοδωρακη, συνεχίζουν τον αποχαιρετισμό στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, άνθρωποι που τον αγάπησαν. Από όλη την Κρήτη, ακόμη και με λεωφορεία έφτασαν στο Γαλατά για το τελευταίο αντίο, πλήθος ατόμων κάθε ηλικίας, που με ένα λουλούδι στο χέρι, λένε το τελευταίο αντίο «στον μεγάλο Έλληνα του οποίου το έργο θα μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο» όπως τόνιζαν.

Μετά την αποχώρηση της οικογένειας και φίλων του Μίκη Θεοδωράκη από το κοιμητήριο, επετράπη η είσοδος σε όσους θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνήμα του. Μέχρι και αυτή την ώρα κατά δεκάδες συνεχίζεται η άφιξη ανθρώπων που με γοερό κλάμα, τον αποχαιρετούν λέγοντας ότι «ο Μίκης και το έργο του θα μείνουν χαραγμένα στην ψυχή των Ελλήνων».

Ο αποχαιρετισμός ιδιαίτερος, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τον Δημήτρη Μπάση, την Μελίνα Ασλανίδου και τη Πέγκυ Ζήνα να λένε το ύστατο αντίο στον μουσικοσυνθέτη με μπουζούκι και δικά του τραγούδια. Το «Μάνα μου και Παναγιά», το «Περιγιάλι» και το συρτάκι από τον Ζορμπά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ