Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι δύο πυλώνες προστασίας για να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα ο ιός


Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε λόγο για σημαντική μείωση των νέων διαγνώσεων για 2η συνεχόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε ο καθηγητής, «Η επιδημία βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης για 2η εβδομάδα» τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης ενώ πρόσθεσε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας σταθεροποιείται».

Σημείωσε ωστόσο το εξής: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψουμε πως θα κινηθεί τις επόμενες 2-3 εβδομάδες»

Κατά τις αρχές Οκτωβριού θα δούμε μια αύξηση στη μεταδοτικότητα, αλλά η πανδημία δεν θα «ξεφύγει», εκτίμησε ο κ. Μαγιορκίνης. «Είμαστε σε καλό επίπεδο ωστόσο δεν εφησυχαζόμαστε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, όπως εξήγησε ο επιδημιολόγος πρέπει να τηρηθούν δύο πυλώνες προστασίας για να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

  • Έτσι, ο πρώτος, όπως είπε, αφορά στον εμβολιασμό: «Ο εμβολιασμός έχει εξαιρετικά υψηλή ασφάλεια, κανεις δεν περισσεύει, σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας σε αυτή την εθνική προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Επιπλέον, η αυτοδιάγνωση, αποτελεί τον ο 2ο πυλώνα προστασίας, με τον κ. Μαγιορκίνη να εξηγεί ότι όποιος έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα, ή εχει οποιοδήποτε σύμπτωμα που σχετίζεται με τη νόσο, να προχωρά σε διενέργεια τεστ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ