Άγχος: Συμβουλές για τη διαχείριση αγχωτικών καταστάσεων [vid]


Ξέρετε ότι βιολογικό στρες είναι μια αρκετά πρόσφατη ανακάλυψη; Για την ακρίβεια, μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 1950 ο ενδοκρινολόγος Hans Selye εντόπισε και τεκμηρίωσε το άγχος. Βεβαίως, τα συμπτώματα του στρες υπήρχαν πολύ πριν από τον Selye, αλλά οι ανακαλύψεις του οδήγησαν σε νέα έρευνα που βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο να αντιμετωπίσουν το άγχος τους.

  • Ακούστε μουσική

Εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι από μια αγχωτική κατάσταση, δοκιμάστε να κάνετε ένα διάλειμμα και να ακούσετε χαλαρωτική μουσική. Η ήρεμη μουσική έχει θετική επίδραση στον εγκέφαλο και το σώμα, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να μειώσει την κορτιζόλη, μια ορμόνη που συνδέεται με το στρες.

  • Μιλήστε με έναν φίλο

Όταν αισθάνεστε αγχωμένοι, κάντε ένα διάλειμμα για να καλέσετε έναν φίλο και να μιλήσετε για τα προβλήματά σας. Οι καλές σχέσεις με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα είναι σημαντικές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν είστε υπό πολύ άγχος, να ακούσετε μία καθησυχαστική φωνή, έστω και για ένα λεπτό.

  • Καθησυχάστε τον εαυτό σας

Μερικές φορές το να καλέσετε έναν φίλο δεν είναι επιλογή. Εάν συμβαίνει αυτό, το να μιλάτε ήρεμα στον εαυτό σας μπορεί να είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

Μην ανησυχείτε για το αν φαίνεται περίεργο, είναι απολύτως φυσιολογικό. Πείτε στον εαυτό σας γιατί είστε αγχωμένοι, εξετάστε τις ανάγκες σας και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά.

  • Φάε σωστά

Τα επίπεδα άγχους και η σωστή διατροφή συνδέονται στενά. Όταν είμαστε αγχωμένοι, συχνά ξεχνάμε να τρώμε καλά και καταφεύγουμε στη χρήση ζαχαρούχων, λιπαρών τροφίμων και έτοιμων φαγητών.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα ζαχαρούχα σνακ και προγραμματίστε τα γεύματά σας εκ των προτέρων. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πάντα καλά και τα ψάρια με υψηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα συμπτώματα του στρες. Ένα σάντουιτς τόνου με πράσινα σαλατικά είναι ευεργετική τροφή για τον εγκέφαλο.

  • Πιείτε τσάι

Η υπερβολική δόση καφεΐνης προκαλεί βραχυπρόθεσμη αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Αντί για καφέ ή ενεργειακά ποτά, δοκιμάστε το πράσινο τσάι. Έχει λιγότερη από τη μισή καφεΐνη του καφέ και περιέχει υγιή αντιοξειδωτικά, καθώς και θεανίνη, ένα αμινοξύ που έχει ηρεμιστική δράση στο νευρικό σύστημα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ