Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένες – Είχε αρπάξει 17.000 ευρώ


Η σύλληψη του 35χρονου έγινε επ’ αυτοφώρω ενώ προσπαθούσε να εξαπατήσει μια 85χρονη

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού, για περίπτωση εξαπάτησης με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού της προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου μετά από καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση σε οικία 85χρονης ημεδαπής, όπου άγνωστη γυναίκα, παριστάνοντας την κόρη της και άγνωστος άντρας προσποιούμενος τον αστυνομικό, προσπάθησαν να την εξαπατήσουν αναφέροντας εμπλοκή της πρώτης σε τροχαίο ατύχημα, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ανήλικο άτομο, γι’ αυτό και απαιτούταν η καταβολή χρηματικού ποσού.

Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, ο 35χρονος άντρας, τη στιγμή που μετέβη εξωτερικά της οικοδομής όπου διαμένει η παθούσα, προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Η περαιτέρω έρευνα “έδειξε” ότι, ο δράστης εμπλέκεται σε μία ακόμη υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστης γυναίκας και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης ιατρικής περίθαλψης, παρέλαβε το χρηματικό ποσό των (17.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, προέκυψε η εμπλοκή τεσσάρων ακόμη ατόμων (1 άντρας – 3 γυναίκες), οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους έως 08-09-2021, συνέστησαν εγκληματική συμμορία με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι τέσσερις συνεργοί του.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ