Κύπρος: Χειροπέδες σε Ρώσο που είχε υπεξαιρέσει 57 εκατ. ρούβλια


Κύπρος: Σε βάρος του 59χρονου Ρώσου που συνελήφθη εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψη για απάτη

Στη σύλληψη ενός 59χρονου τον οποίο καταζητούσαν οι αρχές της Ρωσίας βάσει διεθνούς εντάλματος, σχετικά με υπόθεση απάτης προχώρησαν αστυνομικοί στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο.

Σύμφωνα με το διεθνές ένταλμα, ο 59χρονος φέρεται να προέβη σε εγγραφή εταιρείας, σε τραπεζικό λογαριασμό της οποίας, παράνομα πέτυχε τη μεταφορά από λογαριασμό άλλης εταιρείας, του χρηματικού ποσού 57.630.000 ρωσικών ρουβλίων.

Η απάτη, σύμφωνα πάντα με το διεθνές ένταλμα, διαπράχθηκε μεταξύ Ιανουαρίου, 1997 και Ιουνίου, 2010, στη Ρωσία. Μέσω της Interpol, οι Ρωσικές Αρχές ενημέρωσαν για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του 59χρονου, τον Νοέμβριο, 2012.

Ο 59χρονος εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Πάφου με πτήση από το εξωτερικό με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι καταζητείτο από τις Ρωσικές Αρχές. Εναντίον του εκδόθηκε στη συνέχεια προσωρινό ένταλμα σύλληψης ενώ αναμένεται το πρωί σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έναρξη της διαδικασίας έκδοσής του στις Ρωσικές Αρχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ