BioNTech/Pfizer θα επιδιώξουν έγκριση για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών


Η γερμανική BioNTech πρόκειται να ζητήσει διεθνή έγκριση για χρήση του εμβολίου για την Covid-19 για παιδιά από 5 ετών.

Η BioNTech πρόκειται να ζητήσει έγκριση ανά τον κόσμο για χρήση του εμβολίου της για την Covid-19 (που έχει φτιάξει μαζί με την Pfizer) σε παιδιά ηλικίας από πέντε ετών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και οι προετοιμασίες είναι καθ’οδόν, είπαν στο Der Spiegel δύο κορυφαία στελέχη της εταιρείας.

«Ήδη μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα υποβάλουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών μας σε παιδιά 5-11 ετών σε αρμόδιες αρχές ανά τον κόσμο και θα ζητήσουμε έγκριση του εμβολίου σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ, επίσης εδώ στην Ευρώπη» είπε στο γερμανικό περιοδικό η Εζλέμ Τουερετσί, chief medical officer της εταιρείας.

Όπως πρόσθεσε, λαμβάνουν χώρα οι τελικές ρυθμιστικές κινήσεις για να εμφιαλωθεί μια παιδιατρική έκδοση μικρότερης δόσης του εμβολίου Comirnaty, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Pfizer. Αυτή τη στιγμή είναι εγκεκριμένο για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.

Τα αρχικά δεδομένα των δοκιμών προετοιμάζονται τώρα για υποβολή και «τα πράγματα δείχνουν καλά, όλα κινούνται βάσει σχεδίου» είπε στο Spiegel ο διευθύνων σύμβουλος, Ουγούρ Σαχίν.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ