Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους για την ασφάλεια στα σχολεία όσο πλησιάζει το «πρώτο κουδούνι»


Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχει λάβει μέτρα προστασίας στα σχολεία για παιδιά και εκπαιδευτικούς

Καθημερινές είναι, πλέον, οι βολές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, ως προς τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής με τις οποίες θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς η Κουμουνδούρου κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών.

Για «επανάληψη των περσινών εγκληματικών λαθών στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας», έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ZarpaRadio 89.6» Χανίων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «για άλλη μια χρονιά τα σχολεία ανοίγουν με 25 και 27 παιδιά μέσα στις τάξεις», ενώ συμπλήρωσε ότι «σε μια περίοδο μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη του ιού, τη Δέλτα, η οποία, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι εξίσου επιθετική στα παιδιά».

Όπως, μάλιστα, σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, είναι να “σπάσει” τις αίθουσες και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά για τα γυμνάσια και τα λύκεια να προχωρήσει στη λειτουργία τους πρωί-απόγευμα, ως έκτακτη λύση λόγω της πανδημίας».

Ένα άλλο σημείο στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα, είναι η απόφαση για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα. «Η δεύτερη εγκληματική επιλογή στο πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων, είναι ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο όταν αρρωσταίνει από covid το 50%+1 των μαθητών!», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να εξηγήσει κάποιος στην κυρία Κεραμέως ότι εδώ δεν ψηφίζουμε για εκλογές 15μελούς…», είπε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας «τις έντονες ανησυχίες των επιστημόνων για την επιλογή αυτή –η κυρία Λινού λέει ότι μπορεί με αυτό το πρωτόκολλο από κάθε τμήμα στην κοινότητα να έχουμε 100 με 150 κρούσματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα για τα σχολεία

Το άνοιγμα των σχολείων απαιτεί επιπρόσθετα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι η αραίωση των μαθητών ανά τάξη και η σχολαστική καθαριότητα, ωστόσο η κυβέρνηση κινείται σε άλλη κατεύθυνση, αρνούμενη ακόμη και να ενισχύσει τους δήμους για να προσλάβουν τον κατάλληλο αριθμών σχολικών καθαριστριών, επεσήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σχολικές καθαρίστριες. Το θέμα της καθαριότητας είναι πολύ σημαντικό. Οι γονείς είναι έξαλλοι. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Μειώνει τις ώρες στις σχολικές καθαρίστριες. Λέει “πάρτε όσες θέλετε, αλλά πάνω από τρεις ώρες δεν θα είναι καμία”. Ορισμένοι προκομμένοι δήμαρχοι παίρνουν από το δικό τους το ταμείο, όπως ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο Σίμος Ρούσσος. Η κυβέρνηση τι κάνει, θα ενισχύσει τους δήμους;», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η άποψη ότι τα πρωτόκολλα της κυβέρνησης είναι σε γενικές γραμμές «λάστιχο», ανάλογα με το που υπάρχει κέρδος και φυσικά κόστος, καθώς είναι πολύ πιο ελαστικά για σχολεία, μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας, από ότι είναι για παράδειγμα στην εστίαση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ