Εστίαση: Πώς θα μπαίνουν από Δευτέρα τα παιδιά έως 17 ετών σε καφετέριες και εστιατόρια


Σε κοινωνία δύο ταχυτήτων μετατρέπεται η Ελλάδα από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, καθώς οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα τρώνε «πόρτα» από πολλές κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ για άλλες θα πρέπει να βάζουν από την τσέπη τους το κόστος του rapid test, προκειμένου να συμμετάσχουν.

Όπως έχει ανακοινωθεί, από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις έχουν κάποιες ασάφειες ως προς την είσοδο των παιδιών έως 17 ετών, στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Τι γίνεται λοιπόν, αν δύο γονείς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο 6μηνο θελήσουν να δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο με το 17χρονο παιδί τους;

Πώς θα εισέλθει στον κλειστό χώρο το παιδί;

Γι’ αυτό το ερώτημα, το οποίο δεν διευκρινιζόταν, το Newsbomb.gr απευθύνθηκε σε πηγές του υπ. Ανάπτυξης. Όπως μας ανέφεραν, τα παιδιά έως 12 ετών θα εισέρχονται στους κλειστούς χώρους χωρίς self test, ενώ από 12 έως 17 θα μπορούν να επιδεικνύουν το self ή το rapid test τους.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα

Όπως προβλέπεται στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους με την πρoϋπόθεση βέβαια να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστους του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Σε θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επιλέξουν αν θα λειτουργούν ως αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές. Στα κλειστά γυμναστήρια επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους, εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Τέλος, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

Ειδικότερα:

  • Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζομένους του έχουν εμβολιαστεί.
  • Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη νόσηση).
  • Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, κινηματογράφων και μουσείων θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επιλέξουν αν θα λειτουργούν ως αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές.
  • Στα κλειστά γυμναστήρια επιτρέπεται η πρόσβαση σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Τονίζεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις αλλαγές από Δευτέρα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ