Ιδρυτές BioNTech: Με τρίτη δόση ο έλεγχος της μετάλλαξης «Δέλτα» -Έχουμε 60 μέρες να προετοιμαστούμε


Κορονοϊός: Οι δυο επιστήμονες προειδοποίησαν ότι ως κοινωνία «έχουμε 60 μέρες μπροστά μας να αποφύγουμε ένα δύσκολο χειμώνα»

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Spiegel, προχώρησαν οι ιδρυτές της γερμανικής BioNTech, η οποία ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έβγαλαν εμβόλιο κατά του κορονοϊού προμηθεύοντας Ευρώπη και Αμερική.

Ο Ουγκούρ Σαχίν και η σύζυγός του, Οζλέμ Τουρέτσι, μίλησαν για το μέλλον της πανδημίας, τις μεταλλάξεις αλλά και τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου, ενώ αποκάλυψαν ότι η BioNTech ετοιμάζει εμβόλιο για παιδιά ηλικίας από πέντε ως 11 ετών.

«Η Covid-19 θα γίνει λιγότερο τρομακτική στο μέλλον», ανέφεραν κατά την συνέντευξη, προσθέτοντας πως μέχρι την ερχόμενη άνοιξη ακόμα μεγαλύτερος αριθμός πολιτών θα έχει εμβολιαστεί ή θα έχει νοσήσει, ενώ πρόσθεσαν ότι η ασθένεια δεν θα είναι το ίδιο έντονη για όσους την πέρασαν ή έκαναν το εμβόλιο.

Παράλληλα, προειδοποίησαν ότι ως κοινωνία «έχουμε 60 μέρες μπροστά μας να αποφύγουμε ένα δύσκολο χειμώνα», τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κινητοποιήσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Αναφορικά με την μετάλλαξη «Δέλτα» τόνισαν ότι δεν αποτελεί «σούπερ μετάλλαξη», συμπληρώνοντας ότι απλά μεταδίδεται πιο εύκολα, όμως τα εμβόλια έχουν επαρκή αντίδραση απέναντί της.

Τέλος για τις ενισχυτικές δόσεις, είπαν: «Ας το θέσουμε έτσι: δεν θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τη μετάλλαξη Δέλτα με επιτυχία χωρίς ενισχυτική δόση. Μια τρίτη δόση θα έχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αντισωμάτων, ανάλογες ή και υψηλότερες από αυτές της δεύτερης δόσης. Και δεν υπάρχουν ακόμα μεταλλάξεις, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται από την ενισχυτική δόση. Ωστόσο, εξακολουθούμε να παραμένουμε σε κατάσταση συναγερμού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ