Κυριάκος Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις, ενίσχυση εργαζομένων-επιχειρήσεων και μέτρα έκπληξη


Το σχέδιο της κυβέρνησης που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, κινείται σε τρεις άξονες και θα αφορά, ανάπτυξη, μείωση φόρων και στήριξη της κοινωνικής συνοχής,

Γενναίο πακέτο μέτρων φοροελαφρύνσεων και ενίσχυσης εργαζομένων, επιχειρήσεων, νοικοκυριών αλλά και νέων αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την φετινή ΔΕΘ.

Το σχέδιο της κυβέρνησης που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, κινείται σε τρεις άξονες και θα αφορά, ανάπτυξη, μείωση φόρων και στήριξη της κοινωνικής συνοχής, ενώ βάση θα δοθεί και στην αναχαίτιση του μεγάλου κύματος ανατιμήσεων στην αγορά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ θα είναι μεγαλύτερο του αναμενομένου, γιατί τα δεδομένα άλλαξαν καταλυτικά όταν ανακοινώθηκε ανάπτυξη 16,2% του ΑΕΠ που υπερέβη κάθε προσδοκία. Δημιουργεί πρόσθετα έσοδα άνω του 1 δισεκ. ευρώ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβιβάζει ένα «μέρισμα ανάπτυξης».

Οι τρεις άξονες των παρεμβάσεων

Ο πρώτος άξονας αφορά το αντιστάθμισμα των ανατιμήσεων με μέτρα ελάφρυνσης:

  • 150 εκατ. ευρώ μέσω της διεύρυνσης του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου για να περιοριστούν οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος
  • αύξηση του επιδόματος θέρμανσης
  • Η τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος μέσω φόρων και εισφορών και μέτρα με στόχο τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης

Ο δεύτερος άξονας αφορά τη μείωση των φόρων και των εισφορών:

  • Κατά τρεις μονάδες μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές το 2022
  • Μόνιμη κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα
  • Μειώνεται στο 20% ο φόρος στις επιχειρήσεις
  • Κίνητρο συγχώνευσης επιχειρήσεων, καθώς όταν μια εταιρεία θα συγχωνεύεται με μια άλλη ο φόρος θα μειώνεται στο μισό
  • Μείωση του τέλους επιτηδεύματος και η εξαγγελία της νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ

Ο τρίτος άξονας είναι οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας:

  • Είσοδος των νέων στην αγορά εργασίας με πρόγραμμα που θα αφορά την ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών με την επιχείρηση που θα τους προσλαμβάνει να λαμβάνει επιδότηση άνω των 1.000 ευρώ.
  • Άλλο μέτρο αφορά την κινητροδότηση 12-17 ετών για τον εμβολιασμό τους. Πρόκειται για μια δωροκάρτα ανάλογη του Freedom pass (άγνωστου ακόμα ποσού) και δωρεάν δεδομένα για ίντερνετ στα κινητά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ