Οργασμός: Ένας υπέροχος τρόπος να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό και υγιές [vid]


Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι ο οργασμός είναι μια υπέροχη λύση για να χαλαρώσετε σε αγχωτικές καταστάσεις; Σύμφωνα με μια έρευνα του 2000, το 39 τοις εκατό των 2.632 Αμερικανών που συμμετείχαν σε αυτή, ανέφεραν ότι αυνανίζονταν για να χαλαρώσουν.

Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα χαμηλά επίπεδα οξυτοκίνης στην κυκλοφορία του αίματος συσχετίζονται με υψηλά επίπεδα στρες, έντασης και αγχώδεις διαταραχές. Και όταν είστε αγχωμένοι, ένα μεγάλο όργανο όπως το δέρμα σας μπορεί να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Το άγχος όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σε καταστάσεις όπως η ροδόχρου ακμή και η ψωρίαση, αλλά μπορεί επίσης να αναζωπυρώσει ή να προκαλέσει σπυράκια.

  • Ο ύπνος της ομορφιάς

Υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της έλλειψης ύπνου και της ακμής, οπότε οι γιατροί συνιστούν να κοιμάστε για οκτώ ώρες για να επιτρέψετε στο δέρμα να εκτελέσει τη συντήρηση που είναι απαραίτητη ώστε να είναι υγιές και λαμπερό. Ο οργασμός φέρνει αυτό το γλυκό αίσθημα της χαλάρωσης και της υπνηλίας!

  • Βροχή οιστρογόνων

Μια μελέτη του 2009 στο Πανεπιστήμιο του Michigan διαπίστωσε ότι ο οργασμός αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων στο σώμα σας. Και αυτό είναι καλό … γιατί; Επειδή τα οιστρογόνα φαίνεται να βοηθούν στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος με διάφορους τρόπους.

Πρώτον, αποτρέπουν τη μείωση του κολλαγόνου, μια σημαντική πρωτεΐνη για τη διατήρηση της όψης νεανικού δέρματος. Διατηρούν επίσης το δέρμα ανθεκτικό στις ρυτίδες. Τέλος, τα οιστρογόνα μπορεί επίσης να κλειδώσουν στην υγρασία του δέρματος, διατηρώντας το δέρμα σφριγηλό.

  • Λαμπερό δέρμα που αναπνέει

Αν αναρωτιέστε που οφείλετε αυτή η λάμψη μετά το σεξ, εδώ είναι η απάντηση που ψάχνετε. Κατά τη διάρκεια του σεξ, υπάρχει μια αύξηση της ροής του αίματος στο σώμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα κύτταρα αίματος που μεταφέρουν οξυγόνο φτάνουν στο πρόσωπό σας. Με τη σειρά της η αυξημένη ποσότητα οξυγόνου διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Και το κολλαγόνο είναι ο νούμερο ένα εχθρός των ρυτίδων.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ