Εμβόλιο Covid-19 Παιδιά: Γιατί τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να λάβουν ακόμη εμβόλια;


Εμβόλιο COVID-19 Παιδιά:Ο οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ FDA είπε ότι «εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο» για να υποστηρίξει τη διαδικασία διάθεσης εμβολίων για παιδιά. Περισσότερα από 1.000 σχολεία σε όλη τη χώρα ξεκινούν το σχολικό έτος με εικονική εκμάθηση. Ο FDA προσπάθησε να ρίξει φως στην αυστηρή διαδικασία ανασκόπησης πίσω από τα ακόμη μη εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 μεταξύ παιδιών κάτω των 12 ετών την Παρασκευή, καθώς τα μικρά παιδιά παραμένουν μη επιλέξιμα για εμβόλια εν μέσω της έναρξης του σχολείου, προκαλώντας ανησυχίες και απογοήτευση μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιάτρων.

“Ο FDA εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να υποστηρίξει τη διαδικασία διάθεσης εμβολίων για την COVID-19 για παιδιά”, έγραψε ο οργανισμός σε δήλωση, προσθέτοντας εν μέρει, “αυτή η διαδικασία είναι πολύπλοκη και βασίζεται σε ισχυρές δοκιμές και δεδομένα κατασκευαστών”. Ο FDA σημείωσε ότι τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται διαφορετικές δόσεις ή σκευάσματα ισχύος από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς, γεγονός που προσθέτει δουλειά στις κλινικές δοκιμές των κατασκευαστών.

Οι μαθητές επιστρέφουν στην προσωπική μάθηση, παρά το γεγονός ότι το Bay State βλέπει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι παιδιατρικές κλινικές δοκιμές της Pfizer και της Moderna βρίσκονται σε εξέλιξη και, όταν αυτά τα δεδομένα της δοκιμής γίνουν διαθέσιμα, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για τις εταιρείες να ζητήσουν έκτακτη έγκριση για τα εμβόλια σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ο Dr. Scott Gottlieb, πρώην επίτροπος του FDA και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, είπε στο CNBC ότι η Pfizer πιθανότατα θα ζητήσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη χρήση του εμβολίου της σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών τον Οκτώβριο, με πιθανή άδεια στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα.

Εν τω μεταξύ, τα δεδομένα δοκιμής της Moderna για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα μπορούσαν να έρθουν αργά το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα, ανέφερε το Insider.

Οι δοκιμές περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο μήνες παρακολούθησης για την παρακολούθηση της ασφάλειας, μετά την οποία οι εταιρείες θα αναλύσουν τα δεδομένα των δοκιμών για να καθορίσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, σημείωσε ο FDA την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί με τους κατασκευαστές για να βεβαιωθεί ότι η ανάλυση είναι “ισχυρή” και σύμφωνα με τα πρότυπα του οργανισμού.

Ο FDA θα “εξετάσει προσεκτικά, διεξοδικά και ανεξάρτητα τα δεδομένα για να αξιολογήσει τα οφέλη και τους κινδύνους και θα είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την αναθεώρησή του όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πιθανόν σε λίγες εβδομάδες και όχι μήνες”, έγραψε ο FDA, σημειώνοντας ότι ο ρυθμός και η διαδικασία επανεξέτασης εξαρτάται από τον χρόνο και την ποιότητα των στοιχείων που υποβάλλονται από τις εταιρείες. “…

Ελπίζουμε πολύ να έχουμε τα παιδικά εμβόλια COVID-19 διαθέσιμα τους επόμενους μήνες”, πρόσθεσε εν μέρει ο FDA. Εν τω μεταξύ, ο FDA προέτρεψε όλους τους δικαιούχους για εμβολιασμό να το κάνουν για να προσφέρουν προστασία στα μικρότερα παιδιά και να τηρούν προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ