Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ έχει συλλάβει τέσσερις απο τους έξι Παλαιστίνιους δραπέτες

Η αστυνομία του Ισραήλ συνέλαβε σήμερα άλλους δύο από τους έξι Παλαιστίνιους που δραπέτευσαν από ισραηλινή φυλακή υψίστης ασφαλείας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί βρέθηκαν κρυμμένοι σε χώρο στάθμευσης φορτηγών σε αραβικό χωριό ανατολικά της βόρειας ισραηλινής πόλης Ναζαρέτ, όπου είχαν συλληφθεί κάποιες ώρες νωρίτερα άλλοι δύο από τους δραπέτες.

Μετά την σύλληψη των τεσσάρων εκ των έξι Παλαιστινίων κρατουμένων που είχαν δραπετεύσει, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχιζαν σήμερα το πρωί το τεράστιο ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει για να βρουν τους δύο που εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Οι έξι δραπέτες —πέντε είναι μέλη της ένοπλης παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ και ένας της ένοπλης πτέρυγας του κόμματος Φάταχ— δραπέτευσαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας από σήραγγα που είχαν σκάψει δίπλα στην τουαλέτα του κελιού τους.

Ο ένας από αυτούς που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί είναι ο Ζακάρια Ζουμπέιντι, πρώην διοικητής των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, της ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ, στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στον οποίο είχε άλλοτε δοθεί αμνηστία από το Ισραήλ και είναι ο πιο γνωστός από τους έξι κρατούμενους που δραπέτευσαν. Ο Ζουμπέιντι είχε συλληφθεί ξανά από το Ισραήλ το 2019 μετά την φερόμενη ανάμειξή του σε νέες επιθέσεις με πυρά.

Φωτογραφίες που έδειξαν ισραηλινά μέσα φαίνεται να δείχνουν τον Ζουμπέιντι και έναν επίσης συλληφθέντα, μέλος του Ισλαμικού Τζιχάντ, να βρίσκονται γονατισμένοι στο έδαφος μετά την σύλληψή τους, με δεμένα τα μάτια και τα χέρια πίσω στην πλάτη τους.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο δεύτερος Παλαιστίνιος που συνελήφθη σήμερα είναι ο Μαχμούντ Άρνταχ.

Χθες, Παρασκευή, το βράδυ οι ισραηλινές αρχές είχαν συλλάβει τον Αμντάλα Άρνταχ, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή από το 1996, και τον Γιακούμπ Κάντρι. Και οι δύο είναι μέλη της ένοπλης παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ σε υποστήριξη των δραπετών, οι οποίοι έχουν αναχθεί σε ήρωες στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν πει ότι θα προβούν σε αντίποινα για την σύλληψη των ανδρών. Μαχητές στην Γάζα εκτόξευσαν ρουκέτα προς το Ισραήλ χθες, Παρασκευή, μετά την σύλληψη των πρώτων δύο δραπετών, ενώ το Ισραήλ πραγματοποίησε σε απάντηση αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι έξι άνδρες έχουν είτε καταδικαστεί είτε είναι ύποπτοι για τον σχεδιασμό ή τη διεξαγωγή φονικών επιθέσεων κατά Ισραηλινών. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα διεξάγουν έρευνα σχετικά με τα όποια κενά επέτρεψαν την απόδρασή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ