Υπόθεση κοκαΐνης: Πως έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του ζευγαριού – Η κατάθεση του αστυνομικού


Ανώνυμος πληροφοριοδότης ήταν το «κλειδί» που ξετύλιξε την υπόθεση των περίπου 8 κιλών κοκαΐνης με πρωταγωνιστές ένα 29χρονο μοντέλο και πρώην συμμετέχουσα σε ριάλιτι και έναν 32χρονο.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει στην κατάθεσή του αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης, μια εβδομάδα νωρίτερα έφτασε στην Αστυνομία η πληροφορία από άνθρωπο που επικαλέστηκε ακόμη και φόβους για τη ζωή του, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από το ζευγάρι.

«Προ πενθημέρου άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του μας πληροφόρησε ότι ημεδαπός με μικρό όνομα (….) ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα (…) ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής και διαμένουν σε οικία επί της οδού (αναφέρει την οδό) στην Αθήνα. Επιπλέον η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν δίκυκλη μοτοσικλέτα (αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας). Παράλληλα, η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω πωλούν την κοκαΐνη έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 € το κιλό, ενώ τέλος ότι ο ανωτέρω άνδρας κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών» αναφέρει στην κατάθεση του.

Όπως φαίνεται οι Αρχές κατάφεραν με τα στοιχεία αυτά να φτάσουν στα δυο πρόσωπα που υπέδειξε ο πληροφοριοδότης και έθεσαν το σπίτι υπό παρακολούθηση. «Από την διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως νεαρός άνδρας η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του Δημήτρη εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας» συμπληρώνει ο αστυνομικός.

Ο φόβος μήπως χαθούν τα ίχνη του 32χρονου οδήγησε τους αστυνομικούς στη διενέργεια ελέγχου σε βάρος του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελικά ευσταθούσε η πληροφορία. «Στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου στη Νέα Σμύρνη Αττικής ακινητοποιήθηκε ο εν λόγω άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησήςτου αυτός άρχισε να απωθεί τους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας με τα χέρια και τα πόδια αντιστεκόμενος σθεναρά. Με τη χρήση της νόμιμης αστυνομικής βίας αυτός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν μας απάντησε ότι κατέχει εντός της οικίας του ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 γραμμαρίων» αναφέρει ο αστυνομικός και συμπληρώνει ότι στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν μία υφασμάτινη βαλίτσα χειρός με επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του διαμερίσματος. Επόμενη στάση ήταν το σπίτι που διέμενε ο 32χρονος με τη σύντροφό του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν εντός της οικίας 0,10 γραμμάρια κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασία, 5.050 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας η πρώην παίκτρια ριάλιτι φέρεται να «εξαφάνισε» άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στην τουαλέτα του διαμερίσματος στο Παγκράτι, αντιλαμβανόμενη τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί «σε μη προσδιορισθέντα από την προανάκριση χρόνο και από άτομο ή άτομα τα στοιχεία των οποίων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, προμηθεύτηκαν από κοινού και με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, άγνωστες ποσότητες κοκαΐνης, τουλάχιστον όμως της κατασχεθείσες και επιπλέον ποσότητες, από την πώληση των οποίων απεκόμισαν άγνωστα χρηματικά ποσά ή άλλα ανταλλάγματα.».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ