ΔΙΣ: Εκδηλώσεις με αφορμή τα 30 χρόνια στον Οικουμενικό Θρόνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Τιμητικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την εκλογή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο, στις 22 Οκτωβρίου 2021, πρόκειται να διοργανώσει η Εκκλησία της Ελλάδος, ύστερα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της για τον μήνα Σεπτέμβριο, στις εκδηλώσεις θα προσκληθεί να παραστεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

«Συνήλθε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη Συνεδρία, η ΔΙΣ:

  • Ενέκρινε τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
  • Όρισε τα τακτικά και αναπληρωματικά Μέλη, τα οποία θα προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως.
  • Διόρισε τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Χερουβείμ Μουστάκα, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, στη θέση του Διευθυντού της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως.
  • Ενέκρινε τον «Κανονισμό Λειτουργίας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.) ως Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ν. 4673/2020 (Α’ 52)».
  • Επειδή στις 22 Οκτωβρίου 2021 συμπληρώνονται 30 έτη από την εκλογή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο, κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου, απεφασίσθη η Εκκλησία της Ελλάδος να πραγματοποιήσει τιμητικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα προσκληθεί να παραστεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τέλος, η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ