Επιδόματα: Έχει ξεκινήσει η καταβολή αποζημίωσης του τουρισμού

Άνοιξε  στις 7/04/21 η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ «Έκτακτη αποζημίωση εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2021.

Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Όσοι απασχολήθηκαν κατά το 2019 – με πλήρη ή μερική απασχόληση – χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις του έτους 2020.
  2. Όσοι έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020,  η τακτική επιδότηση ανεργίας επιμηκύνθηκε κατά 1 μήνα στο ως άνω χρονικό διάστημα.
  3. Όσοι δεν είναι δικαιούχοι και δεν είχαν λάβει, δεν θα λαμβάνουν και δεν θα έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021.
  4. Δεν είχαν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας ή κάποιο επίδομα μακροχρονίων ανέργων για τους μήνες Σεπτεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021.
  5. Δεν είναι δικαιούχοι, δεν είχαν λάβει, δεν θα λαμβάνουν ή δεν θα έχουν λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού από οποιδήποτε αιτία για το πρώτο δίμηνο του 2021.

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, το οποίο έλαβαν οι δικαιούχοι και καταβάλλεται για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, εφόσον όμως παρέμειναν και παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Οι δικαιούχοι πρέπει να εισέλθουν µε κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που ήδη έχει ενεργοποιηθεί από την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00, προκειμένου να  να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, όπως τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και να υποβάλλουν την  αίτηση/υπεύθυνη δήλωση και  ότι παρέμένουν ακόμα και τώρα άνεργοι κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 και δεν απορρέει απολύτως καμία υποχρέωση να  επαναπρόσφληθούν από τη σύμβασή τους.

Ακολουθεί βίντεο για την έκτακτη αποζημίωση  τουρισμο

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here