Η ανακοίνωση της BEAT μετά την αναπαραγωγή Fake News για το περιστατικό στην Αθήνα

Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για υποτιθέμενο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας στην Αθήνα από οδηγό ταξί κατά τη διάρκεια διαδρομής μέσω της εφαρμογής, η Beat επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αναφορές, οι οποίες μάλιστα παρέσυραν μεγάλο αριθμό καλοπροαίρετων πολιτών, αποτελούν Fake News.

Η Beat λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια επιβατών και οδηγών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της και δε θα έκανε την παραμικρή έκπτωση στη διαχείριση ενός τέτοιου περιστατικού. Ειδικότερα, η εταιρεία εντόπισε τη συγκεκριμένη αναφορά στα social media κατά τις πρώτες ώρες της ανάρτησής της και προχώρησε άμεσα στις εξής κινήσεις, οι οποίες αποτελούν και πάγια πρακτική της:

  • Προληπτική απενεργοποίηση του οδηγού από την πλατφόρμα
  • Έλεγχο στα δεδομένα της εταιρείας προκειμένου να ταυτοποιηθεί η εν λόγω διαδρομή και τα στοιχεία οδηγού και επιβάτη
  • Γνωστοποίηση των διαδικτυακών αναφορών στις Αρχές και της πρόθεσης συνεργασίας της εταιρείας με τις Αρχές για παροχή στοιχείων
  • Επικοινωνία με τον οδηγό και την επιβάτη

Με βάση τα δεδομένα που έχει η εταιρεία στη διάθεσή της και το περιεχόμενο των επικοινωνιών της εταιρείας με την επιβάτη και τον οδηγό, προκύπτει πως τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτηση, δεν ευσταθούν, ούτε και υπάρχει κάποια επώνυμη καταγγελία για το υποτιθέμενο περιστατικό.

Είναι γεγονός πως η εφαρμογή της Beat τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει τις μετακινήσεις με ταξί ασφαλέστερες για όλους. Απέναντι σε όσους το έκαναν σκόπιμα, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας προς υπεράσπιση της εταιρικής μας φήμης», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Beat, Βασίλης Ντάνιας.

Σχετικά με το Beat

Το BEAT είναι μια δωρεάν εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και δημιουργεί μια νέα εμπειρία μετακίνησης, συνδέοντας χιλιάδες επιβάτες με διαθέσιμους επαγγελματίες οδηγούς. To BEAT δεν είναι απλά μια εφαρμογή που σε πάει από το ένα μέρος στο άλλο. Αποστολή του BEAT είναι να γίνει κομμάτι της ζωής των ανθρώπων, κάνοντας τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσα στην πόλη πιο προσιτές, ασφαλείς και γρήγορες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 και είναι μέρος του FREE NOW Group, της κοινοπραξίας των BMW Group και Daimler για τις αστικές μεταφορές. Εκτός από την Ελλάδα, η ΒΕΑΤ εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Περού, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, Αργεντινή και στόχος της εταιρείας είναι η άμεση επέκτασή της σε περισσότερα σημεία της Λατινικής Αμερικής. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 800 εργαζομένους κι εξυπηρετεί πάνω από 15 εκατομμύρια επιβάτες στις χώρες όπου λειτουργεί.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μαρία Μουζακίτη Ι Email: maria@thebeat.co | τηλ. 6948383018 Ι web: thebeat.co

Κέρρυ Γουσίδου Ι Gravity the Newtons I Email: Kerry.gousidou@gravitythenewtons.gr l τηλ. 6947900009

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here