ΔΕΘ 2021 – Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δημιουργεί πλούτο και μοιράζει δίκαια το μέρισμα σε όλους


Κυριάκος Μητσοτάκης – ΔΕΘ 2021: Σε εξέλιξη η μεγάλη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού – Το Newsbomb.gr σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. 

Ρεπορτάζ: Αμαλία Κάτζου

Τη συνέπεια της κυβέρνησης ως προς τις προεκλογικές της εξαγγελίες τόνισε κατά την έναρξη της καθιερωμένης Συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021, ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αρχικά για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, για το πώς δρομολογούνται οι παρεμβάσεις και σε ποιο αναπτυξιακό πλαίσιο εντάσσονται, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η πόλη αλλάζει. «Οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα στην πόλη τους αλλάζουν. Όπως για παράδειγμα το μετρό. Οι 15 από τους 18 σταθμούς του Μετρό είναι έτοιμοι, με το χρονοδιάγραμμα να λέει πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης πως μια σειρά από έργα προχωρούν ταχύτατα, αλλάζοντας το πρόσωπο της πόλης. «Θα είναι έτοιμο το πάρκο Μελά αλλά και το αντικαρκινικό νοσοκομείο. Προσθέτω φυσικά και τις δράσεις για τα γήπεδα, όπως του Άρη. Θα ήθελα σήμερα να ανακοινώσω ότι τα 11 στρέμματα που βρίσκονται στο ανατολικό άκρο του οικοπέδου της ΔΕΘ θα γίνουν χώρος πρασίνου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες οι οποίες ήρθαν σε μία περίοδο αβεβαιότητας, μεσούσης της πανδημικής κρίσης. Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τα μέτρα υπακούν σε μία συλλογική στρατηγική. «Αισθανόμαστε πολύ ασφαλείς με την πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 5,9% του ΑΕΠ», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως τα μέτρα υπακούουν σε μια λογική: «Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργεί πλούτο και να τον μοιράζει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ