SpaceX: Έτοιμη η πρώτη διαστημική αποστολή με πολίτες – Ανάμεσά τους και ένας δισεκατομμυριούχος


O Τζάρεντ Αϊζάκμαν είναι ο δισεκατομμυριούχος που θα ηγηθεί της πρώτης διαστημικής αποστολής της SpaceX με πολίτες

Έτοιμη για την πρώτη διαστημική πτήση που θα εκτοξευτεί σε γήινη τροχιά και στην οποία θα επιβαίνουν αποκλειστικά πολίτες είναι η SpaceX. Ανάμεσα στους πρώτους αστρο-τουρίστες θα βρίσκεται, μάλιστα, ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας μετά τον Έλον Μασκ που έκανε το «ποδαρικό».

Πρόκειται για τον Τζάρεντ Αϊζάκμαν τον Αμερικανό ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Shift4 Payments ο οποίος θα ηγηθεί μιας ομάδας τριών ανθρώπων που θα εκτοξευτούν για πρώτη φορά στο διάστημα, σε ένα τριήμερο ταξίδι από το σημείο εκτόξευσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της πολιτείας Φλόριντα, σε ένα προκαθορισμένο σημείο προσυδάτωσης στον Ατλαντικό ωκεανό.

Το πλήρωμα της διαστημικής κάψουλας έχει την κωδική ονομασία «Αντοχή» και έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA με έναν επαναχρησιμοποιημένο πύραυλο Falcon 9.

Το χρονικό παράθυρο της εκτόξευσης είναι διάρκειας πέντε ωρών, ενώ ανοίγει στις 20:00 (ώρα Ανατολικής Ακτής), την Τετάρτη.

Η πρόγνωση του καιρού την Κυριακή προέβλεπε μία πιθανότητα 70% για καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκτόξευση, σύμφωνα με τους αρμόδιους, για μία διαστημική πτήση, η οποία στο σύνολό της θα διευθύνεται από το έδαφος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ