Έρχονται οι e-αποδείξεις με έκπτωση φόρου έως 2.200€ και η νέα φορολοταρία με δώρα έως 100.000€


Επιπλέον έκπτωση φόρου για όσους πληρώνουν με κάρτες και ηλεκτρονικά μέσα – Ποιες αποδείξεις θα οδηγούν σε μεγάλη έκπτωση φόρου – Χρηματικά έπαθλα που θα φθάνουν έως και τις 100.000 ευρώ θα μοιράζει στους τυχερούς φορολογούμενους η νέα φορολοταρία

Τα κίνητρα που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που αποτελούν το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, περιλαμβάνονται στο πακέτο των παροχών που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, όσοι επιλέγουν να πληρώσουν με ηλεκτρονικό χρήμα δικηγόρους, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς, φωτογράφους και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, θα μπορούν να κερδίσουν επιπλέον μείωση στο φόρο εισοδήματος έως και 2.200 το χρόνο.

Οι πληρωμές σε 18 συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών θα εκπίπτουν προσεχώς σε ποσοστό 30% από το φορολογητέο εισόδημα και μέχρι ποσού 5.000 ευρώ, εφόσον πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών ή μέσω e-banking ή άλλων ηλεκτρονικών μεθόδων πληρωμής,

Οι κατηγορίες επαγγελματιών για τους οποίους θα ισχύει το κίνητρο αυτό είναι οι εξής:

-Δικηγόροι
-Αρχιτέκτονες
-Εργολάβοι κηδειών και καύσης νεκρών
-Εργολάβοι κλιματισμού, θέρμανσης και υδραυλικών
-Νοσηλευτές, νοσηλεύτριες-αποκλειστικές
-Ξυλουργοί
-Εργολάβοι καθαρισμού και συντήρησης κτιρίων
-Επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας παιδιών
-Επαγγελματίες εκμίσθωσης πολυτελών αυτοκινήτων (λιμουζινών)
-Ταξιτζήδες
-Εργολάβοι μεταλλικών κατασκευών-αλουμινάδες (κατασκευαστές στέγης, μεταλλικών πλαισίων και τεμαχίων λαμαρίνας)
-Ράφτες, μοδίστρες, επιδιορθωτές ρούχων και άλλων υφασμάτων
-Επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων αναψυχής (αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.)
-Ψυκτικοί, επισκευαστές αιρκοντίσιον, ψυγείων και άλλων εγκαταστάσεων ψύξης.
-Επαγγελματίες που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες
-Φωτογράφοι
-Εργολάβοι σκυροδέματος
-Ιδιωτικοί ερευνητές

Ενδεικτικά από την έκπτωση 30% από το φορολογητέο εισόδημα και μέχρι ποσού 5.000 ευρώ οι φορολογούμενοι θα μπορούν να γλιτώνουν σημαντικά ποσά φόρου ως εξής:

-έως 450 ευρώ αν έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ,
-έως 1.100 ευρώ αν έχουν ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ,
-έως 1.400 ευρώ αν έχουν ετήσιο εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ,
-έως 1.800 ευρώ αν έχουν ετήσιο εισόδημα από 30.000 έως 40.000 ευρώ,
-έως 2.000 ευρώ αν έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.

Φορολοταρία: Αναμορφώνεται και θα μοιράζει έως και 100.000 ευρώ

Μεγάλες αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση στην φορολοταρία, προκειμένου να ευνοήσει αυτούς οι οποίοι έχουν χαμηλότερο εισόδημα και μεγάλες οικογενειακές ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σε κάθε κλήρωση της φορολοταρίας 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με το ετήσιο κόστος να ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το προς σε ποια κατεύθυνση θα γίνει η αναμόρφωση της φορολοταρίας.

Όπως ανακοίνωσε, πλέον θα ισχύει διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερο θα έχουν περισσότερους λαχνούς στην κλήρωση της φορολοταρίας.

Η πλέον σημαντική αλλαγή που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με το ότι πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα παιδιά θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών. Αυτό αυτόματα συνεπάγεται ότι θα αυξάνονται και οι πιθανότητες να κερδίσουν τα ποσά που θα κληρώνει η φορολοταρία.

Αλλά και στα πόσα που θα κληρώνονται πλέον τα βραβεία της λοταρίας θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ από 1.000 ευρώ σήμερα. Επιπλέον τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη φορολοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ