ΠΟΥ Αθήνα: Επίσκεψη του Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ Δρ. Κλούγκε στη Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στον Ελαιώνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων Χωρών του Ελαιώνα από τον Περιφερειακό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Δρ. Χανς Χένρι Κλούγκε, τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δρ. Κλούγκε ξεναγήθηκε στους χώρους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχει ο ΕΟΔΥ μέσω του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική ΚΡΙΣΗ-PHILOS» και στους υπόλοιπους χώρους της δομής. Ο Δρ. Κλούγκε συνομίλησε με ωφελούμενους και ευχαρίστησε το προσωπικό που δραστηριοποιείται στο πεδίο για τη σημαντική προσφορά του.

Υπεγράφη εχθές Πέμπτη 15 Απριλίου η συμφωνία για τη λειτουργία του νέου γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

Σημειώνεται ότι ο κ. Κλούγκε βρίσκεται στην Αθήνα για την υπογραφή της συμφωνίας για τη λειτουργία του νέου γραφείου του ΠΟΥ στην πρωτεύουσα. Ειδικότερα, η συμφωνία υπεγράφη εχθές (15/04) από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Χανς Κλούγκε.

Αναφερόμενο στην επιλογή της Ελλάδας για τη λειτουργία γραφείου του ΠΟΥ, το υπουργείο Υγείας δήλωσε σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργείου Υγείας και της ελληνικής κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ)».

Πρόκειται για το πρώτο γραφείο του Π.Ο.Υ για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών που ανοίγει παγκοσμίως. Η επιλογή της Ελλάδας, έγινε, όπως επισημαίνεται, ως αναγνώριση ουσιαστικά του έργου της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και πολιτικών για την υγεία, όπως ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ο κ. Κλούγκε, τόνισε χαρακτηριστικά ότι 8 εκατομμύρια ζωές χάνονται το χρόνο παγκοσμίως λόγω ανεπαρκούς περίθαλψης και σημείωσε πως το γραφείο που θα ανοίξει στην Αθήνα, σημαδοτοτεί την ανανέωση του όρκου του Ιπποκράτη 2.500 χρόνια μετά, κάνοντας λόγο για ορόσημο.

Η επίσκεψη του κ. Κλούγκε στη χώρα μας ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here