Μαρτυρία Ασθενής: Nοσοκομειακή αποδέκτης εμβολίου covid-19 της J&J δεν λυπάται για τον εμβολιασμό

Μαρτυρία Ασθενής: Μια γυναίκα του Τενεσί, η οποία νοσηλεύτηκε για θρόμβους αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 Johnson & Johnson, μιλά για τη δοκιμασία της. Η άγνωστη ασθενής μίλησε με αρκετά μέσα ενημέρωσης από το νοσοκομειακό κρεβάτι της στο Νάσβιλ, όπου δεν μπόρεσε να περπατήσει για μια εβδομάδα λόγω πρησμένων ποδιών και θολής όρασης.

Οι γιατροί είπαν ότι ο εμβολιασμός ευθύνεται για τις ακραίες παρενέργειές της, αλλά η ανώνυμη ασθενής είπε ότι δεν μετανιώνει τίποτα. “Νομίζω ότι τα εμβόλια είναι απίστευτα σημαντικά και σώζουν τη ζωή”, είπε στο Nashville Scene.

“Θέλω να είμαι σαφής ότι η υπόθεσή μου είναι εξαιρετικά σπάνια και εξακολουθεί να ερευνάται.” “Μια πολύ ταλαντούχα ομάδα γιατρών εργάζεται για να καθορίσει τι με έκανε πιο ευαίσθητη σε αυτήν την αντίδραση και είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε σύντομα απαντήσεις και μια πιο οριστική λίστα με άτομα για τα οποία το εμβόλιο J&J είναι ασφαλές.”

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν σταματήσει τη χρήση του εμβολιασμού μίας δόσης μετά από έξι γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών που ανέπτυξαν θρόμβους αίματος, συμπεριλαμβανομένης μιας που πέθανε.

Επτά εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν το εμβόλιο της J&J. Η ασθενής στο Νάσβιλ είναι αθλητική γυναίκα στα 20 της, η οποία φέρεται να έχει καλή υγεία πριν από τον εμβολιασμό της στις 19 Μαρτίου. Έξι ημέρες μετά την λήψη του εμβολίου της J&J, έζησε πόνο στα μάτια, πονοκεφάλους, μώλωπες και πρήξιμο.

Απολύθηκε από το ER όταν εργαστηριακές εξετάσεις δεν έδειξαν ανωμαλίες, αλλά στάλθηκε στην ICU όταν βρέθηκε στο αίμα της αντίσωμα θρομβοπενίας που προκλήθηκε από ηπαρίνη.

“Οι γιατροί, οι νοσοκόμες και οι τεχνικοί μου ήταν απίστευτοι”, είπε στην πηγή. “Έχουν πάρει ένα τρομακτικό και μυστηριώδες σύνδρομο και το έχουν κατανοήσει γρήγορα, ενώ με κρατούν ενήμερη και ήρεμη.”

“Νομίζω ότι γι ‘αυτό το λένε ιατρική πρακτική, κάνουμε πάντα εξάσκηση και μάθηση”, είπε, σε άλλη συνέντευξη στο NBC News. “Είμαι ευγνώμων που είμαι ωστόσο νέα και υγιής και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το περάσουμε καλά.”

Η ασθενής μπόρεσε να έχει επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της που φέρεται να πέταξε από τη Νέα Υόρκη. Ανυπομονώ να βγει από το νοσοκομείο και να απολαύσει μερικές απλές χαρές.

«Αγκαλιάστε το σκυλί μου και πείτε του ότι είναι τέλειο. Και πλύνετε τα μαλλιά μου», είπε .

Μια ειδική συμβουλευτική επιτροπή των Κένρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC δήλωσε την Τετάρτη ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μελετήσει τις σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες και να εξετάσει εάν θα προτείνει τη συνέχιση της χρήσης του φαρμάκου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here