Βρετανία: Προς κατάργηση τα μοριακά τεστ (PCR) για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα


Εβδομάδα αποφάσεων ειναι αυτή που ξεκίνησε για την πολιτική της κυβέρνησης Τζόνσον στη Βρετανία, με στόχο την καταπολέμηση του κορονοϊού. Οι Αρχές προανήγγειλαν μεταξύ άλλων την κατάργηση του μοριακού τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους που επιστρέφουν απο «πορτοκαλί» προορισμούς όπως η Ελλάδα.

Ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Σατζίντ Νταβίντ προανήγγειλε στην ουσία την κατάργηση του υποχρεωτικού μοριακού διαγνωστικού τεστ PCR για όσους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδεύουν στην Αγγλία από χώρες στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα, όπως η Ελλάδα.

Είπε ότι έχει ζητήσει συστάσεις για το πότε θα μπορούσε να πάψει να ισχύει αυτή η κοστοβόρα υποχρέωση για τους ταξιδιώτες.

Κρίσιμη εβδομάδα

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται λεπτομέρειες από την Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI) για την έναρξη του προγράμματος χορήγησης τρίτης ενισχυτικής δόσης των εμβολίων, καθώς και η σύσταση των αρχίατρων για τον εμβολιασμό των ανηλίκων από 12 -15 ετών.

Στη γηραιά αλβιόνα επικρατεί πάντως προβληματισμός σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησηςΤζόνσον για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα αυξάνονται, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα. Πιθανότατα αύριο ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος στην επιβολή νέου lockdown.

    Κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες – όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail – σημειώνουν ότι η Βρετανία θα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορονοϊό. Όπλα στην καθημερινότητα των πολιτών θα αποτελέσουν τα εμβόλια, τα τεστ, η συστηματική παρακολούθηση των κρουσμάτων και των μεταλλάξεων, καθώς και οι νέες θεραπείες.

    Τα «μαζεύουν» για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

    Σημειώνεται ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Βρετανία – όπως είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση Τζόνσον – όλοι οι πολίτες κατά την είσοδο τους σε νυχτερινά κλαμπ και σε εκδηλώσεις με μεγάλα πλήθη θα έπρεπε να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

    Ωστόσο, ο Βρετανός υπουργός Υγείας δήλωσε την Κυριακή στην τηλεόραση του BBC ότι η απόφαση έχει ανακληθεί. «Δεν πρέπει να κάνουμε πράγματα απλά και μόνο για να τα κάνουμε. Το κοιτάξαμε προσεκτικά και ενώ πρέπει να το κρατήσουμε ως εφεδρικό πιθανό μέτρο, χαίρομαι να πω ότι δε θα προχωρήσουμε με τα σχέδια για πιστοποιητικά εμβολιασμού», σημείωσε.

    Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

    Πηγή


    Αφήστε ένα μήνυμα

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ