Η ευεργετική επίδραση της θάλασσας στην αρθρίτιδα

Πολύτιμος σύμμαχος για τις ρευματικές παθήσεις μπορεί να αποδειχθεί το θαλασσινό νερό. Έχοντας  ευεργετικές ιδιότητες για τα προβλήματα τουμυοσκελετικού συστήματος το κολύμπι στη θάλασσα βοηθά τις αρθρώσεις να ανακτήσουν την χαμένη τους ελαστικότητα.

Είναι αλήθεια πως το κολύμπι στη θάλασσα θεωρείται μία από τις καλύτερες ασκήσεις για το σώμα – και για όλες τις ηλικίες – και ειδικότερα για τις αρθρώσεις αποτελώντας ανακούφιση για όσους πάσχουν από ρευματικές παθήσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα κ.λ.π)

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία

Το θαλασσινό νερό περιέχει πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό μας και συγκεκριμένα 92 μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται στη φύση και στο σώμα μας. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

  • Nάτριο – Bοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων
  • Mαγνήσιo – Eίναι απαραίτητο για τη μυική και νευρική δραστηριότητα του οργανισμού ενώ ταυτόχρονα σταθεροποιεί τη δομή των οστών.

Τα άλατα και τα ιχνοστοιχεία του θαλασσινού νερού είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» για τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Δεν είναι τυχαίο πως τα άτομα που κολυμπούν συστηματικά στη θάλασσα απαλλάσσονται από ενοχλήσεις στην πλάτη και τη μέση, καθώς και από πόνους στο ισχίο, τα γόνατα και τις άλλες αρθρώσεις.

Είναι γεγονός πως οι γιατροί συνιστούν το κολύμπι σε άτομα με αρθρίτιδα αφού αποτελεί μια αεροβική άσκηση ιδιαίτερα φιλική για το σώμα. Με δεδομένο δε ότι η άνωση του θαλασσινού νερού μειώνει την αίσθηση του βάρους του σώματος, η άθληση για τους πάσχοντες από ρευματικές παθήσεις -η οποία σε άλλη περίπτωση μπορεί να ήταν επώδυνη- διευκολύνεται σημαντικά.

Ακολουθεί βίντεο:

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι η υδροκινησιοθεραπεία  σε συνδυασμό με τα συστατικά του θαλασσινού νερού συμβάλλουν σημαντικά στην ανακούφιση από τις ρευματικές παθήσεις. Άλλωστε, όλο και συχνότερα η θαλασσοθεραπεία συνιστάται ως συμπληρωματική θεραπεία για την οσφυαλγία, την αρθρίτιδα και τις μυοσκελετικές παθήσεις.

Αν υποφέρετε από αρθρίτιδες, το μπάνιο είναι πολύ ευεργετικό λοιπόν, γιατί δεν καταπονούνται οι αρθρώσεις όπως στα άλλα είδη άσκησης. Παράλληλα, το κολύμπι βοηθά και στο να μειωθεί ο πόνος από τις αρθρίτιδες, καθώς ελαττώνεται η δυσκαμψία των αρθρώσεων, που προκαλεί σε μεγάλο βαθμό τον πόνο – έτσι δηλαδή διακόπτεται ο κύκλος πόνου-δυσκαμψίας.

Προσοχή όμως! Αποφύγετε το μπάνιο στην πολύ κρύα θάλασσα, γιατί το κρύο μπορεί να επιδεινώσει τους πόνους στις αρθρώσεις, κυρίως όταν υπάρχει μια αρθρίτιδα στις περιφερικές αρθρώσεις (π.χ. στο γόνατο).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here