Σεξ Εμμηνόπαυση: Σεξ tips για γυναίκες στην εμμηνόπαυση [vid]

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης και τα συμπτώματά της φέρνουν συνήθως μεγάλες αλλαγές στη σεξουαλική ζωή, αλλά όχι απαραίτητα προς το χειρότερο. Το θέμα είναι να “βρούμε τις σεξουαλικές θέσεις που είναι άνετες”, λέει η σεξολόγος Sheri Winston, RN, CNM, LMT, συγγραφέας του Women’s Anatomy of Sexual Arousal: Secret Maps to Buried Pleasure.

“Πρέπει να γίνεις πιο δημιουργική”, προσθέτει. “Βλέπω γυναίκες στα ογδόντα και τα ενενήντα τους που κάνουν υπέροχο σεξ και βλέπω μερικές γυναίκες των οποίων η λίμπιντο σχεδόν έχει εξαφανιστεί. Οι γυναίκες που κάνουν ακόμα σεξ, επέλεξαν να διατηρήσουν αυτή την ενέργεια”, επισημαίνει.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να απολαύσετε τη σεξουαλική σας ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά:

  • Παίξτε σόλο.

Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η Ουίνστον συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

  • Λίπανση.

Η αλλαγή των σεξουαλικών θέσεων μπορεί να αλλάξει την πίεση και την τριβή, αλλά εάν αντιμετωπίζετε σοβαρή κολπική ξηρότητα, χρησιμοποιήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα λιπαντικού σιλικόνης στο σεξ. Πειραματιστείτε με διάφορα προϊόντα για να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

  • Ενισχύστε το σώμα σας με μαξιλάρια.

Όποιες σεξουαλικές θέσεις κι αν δοκιμάσετε, το στήριξη για τα οστά σας είναι το κλειδί. Τα μαξιλάρια μπορούν να σας προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη και να ενισχύσουν την εμπειρία σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα ή δύο μαξιλάρια κάτω από τον κορμό σας ενώ βρίσκεστε στην παραδοσιακή ιεραποστολική στάση για να ανοίξετε τη λεκάνη και τον κόλπο σας λίγο περισσότερο.

  • Ανεβείτε από πάνω.

Αυτή η θέση δίνει στη γυναίκα τον έλεγχο της πίεσης και του ρυθμού και, για ορισμένες γυναίκες, επιτρέπει τον οργασμό με έναν νέο τρόπο. Μια παραλλαγή αυτού είναι όταν ο άντρας κάθεται σε μια καρέκλα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here