Καστορέλαιο: 4 οφέλη του για το δέρμα και τα μαλλιά που θα σας πείσουν να το δοκιμάσετε [vid]


Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο με ανοιχτό κίτρινο χρώμα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Οι ειδικοί του δέρματος σε όλο τον κόσμο συχνά προτείνουν το καστορέλαιο για μια ποικιλία προκλήσεων που αφορούν τα μαλλιά και το δέρμα. Αρκετές μελέτες έχουν επίσης αναδείξει τις θεραπευτικές επιδράσεις του σε δερματικές παθήσεις όπως η ατοπική δερματίτιδα, η ψωρίαση και το έκζεμα.

Τα θρεπτικά και θεραπευτικά του οφέλη μπορεί να σας βοηθήσουν να απολαύσετε νεανικό δέρμα και πλούσια δυνατά μαλλιά. Η διατροφή σας παίζει επίσης τεράστιο ρόλο στη συνολική υγεία του δέρματός σας, οπότε επιλέξτε να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή ρουτίνα στην καθημερινότητά σας με γενναιόδωρες δόσεις άσκησης.

  • Καθαρίζει την ακμή

Η εφαρμογή καστορέλαιου στο δέρμα σας θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των φυσικών επιπέδων υγρασίας του δέρματος. Για τη θεραπεία της ακμής, εφαρμόστε απαλά το καστορέλαιο στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις, αφήστε το όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί.

  • Για υγιή, λαμπερά μαλλιά

Έχετε ξηρές και ατίθεσες τρίχες; Δοκιμάστε καστορέλαιο. Σύμφωνα με τον δερματολόγο Δρ. Deepali Bhardwaj, το καστορέλαιο είναι το καλύτερο λάδι για την θρέψη του τριχωτού της κεφαλής. Περιέχει ρικινολεϊκό οξύ και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και ως εκ τούτου όταν κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, βοηθάτε στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή. Αυτό επιταχύνει την ανάπτυξη της τρίχας.

  • Για ξηρό δέρμα

Το καστορέλαιο έχει απολεπιστικές ιδιότητες. Ως εκ τούτου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για την θεραπεία των φτερνών στο σπίτι, για την ενυδάτωση των αγκώνων και άλλων ξηρών περιοχών του σώματος. Οι ειδικοί λένε ότι το καστορέλαιο είναι επίσης ευεργετικό για όσους έχουν Ατοπική Δερματίτιδα.

  • Αντιμετωπίζει τις ρυτίδες

Το καστορέλαιο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου που συσφίγγει το δέρμα. Αναζωογονώντας το δέρμα, μαλακώνει και λειαίνει την επιδερμίδα, κάνοντας την να φαίνεται φαίνεται νεότερη. Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιου στην περιοχή που έχετε ρυτίδες και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ