Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτή την σπάνια και σοβαρή φλεγμονώδη δερματική ασθένεια


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, δημιούργησε ένα νέο ενημερωτικό φυλλάδιο για την Γενικευμένη Φλυκταινώδη Ψωρίαση. Πρόκειται για μία σπάνια και σοβαρή φλεγμονώδη δερματική ασθένεια, με επεισόδια εξάρσεων, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών με εξίσου σοβαρές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία.

Ειδικότερα, στο φυλλάδιο οι ασθενείς θα ενημερωθούν για τα συμπτώματα της Γενικευμένης Φλυκταινώδους Ψωρίασης, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στις εμφανείς δερματικές βλάβες, αλλά περιλαμβάνουν συστηματικά συμπτώματα, όπως τον ισχυρό πόνο, την ταχυπαλμία και τον πυρετό, καθώς για τη διάγνωση της σπάνιας αυτής δερματικής ασθένειας με την ασαφή αιτιολογία.

Οι ασθενείς θα ενημερωθούν, επίσης, για τη σημασία που έχει η έγκυρη διάγνωση της ασθένειας από τον δερματολόγο ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η ασθένεια, χωρίς καθυστερήσεις, και να μειωθεί ο κίνδυνος των σοβαρών επιπλοκών. Οι επιπτώσεις της Γενικευμένης Φλυκταινώδους Ψωρίασης αφορούν διάφορες πτυχές της ζωής των ασθενών και οι ασθενείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες τόσο στο εργασιακό τους περιβάλλον, όσο και στις προσωπικές τους σχέσεις και τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η επιστημονική επιμέλεια του κειμένου έγινε από την κα. Μαρίνα Παπουτσάκη (MD, PhD, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διευθύντρια, Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο Δερματολογικών Παθήσεων, «Ανδρέας Συγγρός»)

Η δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Boehringer Ingelheim.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το φυλλάδιο σε ψηφιακή μορφή: http://www.epidermia.gr/sites/default/files/fylladio_genikeymeni_flyktainodis_psoriasi.pdf

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ