Πρωτοπορία Ισραήλ: Αναιρείται η εντολή εξωτερικής μάσκας με το 80% των ενηλίκων να έχει εμβολιαστεί

Πρωτοπορία Ισραήλ: Το Ισραήλ παραιτήθηκε από την εντολή του για εξωτερική μάσκα καθώς κλείνει την ολική ανοσοποίηση του ενήλικου πληθυσμού του έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο στην αρχή της πανδημίας, το Ισραήλ απαιτούσε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους για δραστηριότητες μη άσκησης. Η εντολή έληξε την Κυριακή.

Το Ισραήλ φιλοξενεί πληθυσμό 9,3 εκατομμυρίων, αλλά το έθνος έχει επιδιώξει επιθετικά τον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού του: περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι – ή περίπου το 80% του ενήλικου πληθυσμού – έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το Reuters.

Η προσπάθεια οδήγησε σε σχεδόν ανύπαρκτες νοσηλείες και θανάτους.

Τον Ιανουάριο, το Ισραήλ αγωνίστηκε να αντιμετωπίσει περίπου 10.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα, αλλά το ποσοστό αυτό έχει πλέον μειωθεί σε περίπου 200 περιπτώσεις την ημέρα, ανέφερε η France 24. “Το ποσοστό μόλυνσης στο Ισραήλ είναι πολύ χαμηλό χάρη στην επιτυχημένη εκστρατεία εμβολίων και, ως εκ τούτου, είναι δυνατόν να μειωθούν οι περιορισμοί”, είπε ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν σε δήλωση την Πέμπτη.

Οι εμβολιασμοί μπορεί να επιτρέψουν ένα βήμα προς την ομαλότητα, αλλά το Ισραήλ εξακολουθεί να παρακολουθεί ορισμένα αυστηρά μέτρα: όποιος εισέρχεται στη χώρα – ακόμη και ένας πολίτης που επιστρέφει από το εξωτερικό – θα πρέπει να απομονωθεί.

Το υπουργείο Υγείας σημείωσε επτά περιπτώσεις μιας νέας ινδικής παραλλαγής στο Ισραήλ, με την ισχύ της να εκτιμάται ακόμη.

Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια το σαββατοκύριακο, σηματοδοτώντας μια ζοφερή υπενθύμιση ότι ακόμη και όσο προχωρούν οι προσπάθειες εμβολιασμού, η πανδημία δεν έχει τελειώσει. “Είμαστε πρωτοπόροι του κόσμου αυτή τη στιγμή που έρχεται να αναδυθεί από τον κορωνοϊό”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε δημοσιογράφους. “Αλλά δεν έχουμε ακόμη τελειώσει με τον κορωνοϊό. Μπορεί να επιστρέψει.”

Οι ξένοι τουρίστες ενδέχεται να αρχίσουν να επιστρέφουν σε μεγαλύτερο αριθμό από τις 23 Μαΐου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here