Ληστεία στη Μητροπόλεως: Η επίθεση «καρμπόν» στη Μεταμόρφωση – Γιατί ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική


Στο μικροσκόπιο των Αρχών ληστεία με κοινά χαρακτηριστικά με αυτής στο κέντρο της Αθήνας, που έγινε στη Μεταμόρφωση στις 18 Αυγούστου. Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί, για να «ταυτοποιήσουν» τους δύο δράστες.

Σύνδεση της ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως με ληστείες τραπεζών που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν αναζητά η Ασφάλεια.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν δύο περιστατικά και κυρίως μία ληστεία που είχε γίνει στις 18 Αυγούστου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να «ταυτοποιήσουν» οπτικά τους δύο δράστες. Και στην περίπτωση της Μεταμόρφωσης είχε χρησιμοποιηθεί μακρύκανο πολυβόλο.

Στη ληστεία στην οδό Μητροπόλεως οι δράστες αφαίρεσαν 13.000 ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική, αν και δεν έχει αναλάβει η συγκεκριμένη υπηρεσία τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλεξαν καταθέσεις εστιάζοντας στις κουβέντες που είπαν οι δύο δράστες κατά τη διάρκεια της σημερινής ληστείας. Εάν δηλαδή ειπώθηκαν φράσεις που θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε δράση αντιεξουσιαστών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά –μεταξύ άλλων- στη ληστεία της Μητροπόλεως και στη ληστεία της Μεταμόρφωσης να εμπλέκεται άτομο με ποινικό παρελθόν, το οποίο στο παρελθόν ανήκε στις τάξεις των αντιεξουσιαστών. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πάντως ότι ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ