Διατροφή υγεία: Τι πρέπει να καταναλώνεται για να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας

Έρευνες που διενεργήθηκαν, έδειξαν ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών έχει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό και το βασικότερο, είναι ότι η κατανάλωση τους σε καθημερινή βάση μπορεί να αυξήσει κατά πάρα πολύ το προσδόκιμο ζωής και να σας χαρίσει πολλά και ποιοτικά χρόνια για να τα περάσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η μελέτη διενεργήθηκε στον χώρο της υγείας και γι αυτόν , τον λόγο έλαβαν μέρος πολλοί που ανήκαν σε αυτόν τον χώρο, Επίσης η έρευνα έφερε στην επιφάνεια και τα οφέλη που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά στον οργανισμό γενικότερα και έτσι μας δείχνει όλου τους λόγους που αξίζει να τα έχουμε πρώτη διατροφική επιλογή.

Τι αναλύθηκε στις μελέτες

  • Αναλύθηκαν πληροφορίες που σχετίζονταν με την πρόληψη φρούτων και λαχανικών αλλά και μελέτες οι οποίες είχαν να κάνουν με τον θάνατο 1,9 εκατομμυρίων ανθρώπων και οι οποίες διεξήχθησαν σε Αυστραλία, Ασία και βόρεια και νότια Αμερική.

Αποτελέσματα στοιχείων μελέτης

  • Η μελέτη που διεξάχθηκε, έφερε στο φως, ότι όλοι εκείνοι που είχαν επιλέξει να βάλουν στην διατροφή τους δύο φορές την ημέρα φρούτα και δύο φορές την ημέρα λαχανικά, είχαν καταφέρει να μειώσουν τον κίνδυνο να πεθάνουν κατά 13% από ολές τις αιτίες που σχετίζονται με τον οργανισμό μας. Πιο συγκεκριμένα είχαν καταφέρει να μειώσουν ως και 12%, τον κίνδυνο να πεθάνουν από ανακοπή η εγκεφαλικό. Μείωσαν κατά 10%, τις πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο και κατά 35%, τις πιθανότητες να προσβληθούν και να πεθάνουν από κάποια νόσο του αναπνευστικού.

Σημαντική σημείωση

  • Η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, πέρα από την συνιστάμενη δόση , δεν μειώνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο του θανάτου. Ακόμα καλό θα ήταν να ξέρατε ότι δεν έχουν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά την ίδια δράση με αποτέλεσμα να μην συμβάλουν όλα με τον ίδιο τρόπο για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής στην διατροφή

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here