Ιωάννα Παλιοσπύρου Δίκη: Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι


Μετά το πέρας της πρώτης ημέρας της πολύκροτης δίκης για την επίθεση με βιτριόλι, εξερχόμενη από το δικαστήριο, η 37χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Για μια ακόμη φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι».

Η 37χρονη γυναίκα έφτασε σήμερα στο δικαστήριο γύρω στις 9 το πρωί, φορώντας ειδική μάσκα στο πρόσωπό της, καπέλο και γάντια. Η Ιωάννα συνοδευόταν από τα αγαπημένα της πρόσωπα και τους δικηγόρους της.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, διεπράχθη τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα, ενώ η κατηγορούμενη 36χρονη Έφη είναι συντοπίτισσα του θύματος.

Ειδικότερα, το δικαστήριο διέκοψε έπειτα από αίτημα που κατέθεσε ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ώστε να υπάρξει αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων και να εξεταστεί πρώτο το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια και αυτή μόνο πρέπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και η κατάθεση της 37χρονης γυναίκας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Όσα ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 36χρονης

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο», δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Έφης Σάκης Κεχαγιόγλου και προσέθεσε: «Στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει. Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και θα πρέπει να τη μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα.

Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω τη προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς το νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξέρουμε την έκβαση της δίκης».

Δικηγόρος Ιωάννας: Το είχα προβλέψει ότι δεν θα έρθει στο δικαστήριο, ότι δεν θα αντικρίσει την Ιωάννα

«Το είχα προβλέψει ότι δεν θα έρθει στο δικαστήριο, ότι δεν θα αντικρίσει την Ιωάννα» τόνισε ο δικηγόρος της Απ. Λύτρας μετά τη διακοπή της δίκης.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της δίκης ο συνήγορος της κατηγορουμένης διάβασε γραπτή δήλωση, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει την πρόθεση να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο της δίκης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ