Ξάνθη: Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς είχε στην Ξάνθη ο υπουργός Οικονομικών


Τη συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από την Ξάνθη, δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Σταϊκούρας αρχικά επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου είχε θερμή συνάντηση και συνεργασία με το δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος τόνισε πως ο υπουργός μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και ότι πάντα ανταποκρίνεται στα αιτήματα που του θέτει για διάφορα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας.

Μιλώντας στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση κατάφερε να βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών της μεσαίας τάξης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσα από ένα πλέγμα πολιτικών που επικεντρώνονται στις μειώσεις των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, που απολαμβάνει σήμερα το σύνολο της κοινωνίας.

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε το δήμαρχο για τη θετική εξέλιξη σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή του λόγου του: «Τα πιεστικά σας αιτήματα κατά τις επανειλημμένες επισκέψεις σας στην Αθήνα και στο γραφείο, με έφεραν σήμερα εδώ, ώστε να εξετάσουμε από κοντά όλα τα θέματα και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να δώσουμε λύση».

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε το επιμελητήριο Ξάνθης όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του, Στέλιο Μωραΐτη, και αμέσως μετά συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε την Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπέγραψαν στο υπουργείο Οικονομικών μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΑΒ για την έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή του πρώτου ελληνικού drone.

Το έργο αφορά στο πρόγραμμα «Αρχύτας», για τη σχεδίαση και κατασκευή μη επανδρωμένου drone και με δυνατότητα κάθετης προσγείωσης/απογείωσης. Η σχεδίαση και επιχειρησιακή εκμετάλλευσή του, αφορά στην ικανοποίηση επιχειρησιακών απαιτήσεων εθνικής άμυνας και ασφάλειας, όπως επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, επιτήρηση θαλασσών, επιτήρηση εχθρικών δυνάμεων κλπ.. Το drone θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς πολιτικής προστασίας (επιτήρηση δασών-έγκαιρη προειδοποίηση πυρκαγιών, επιτήρηση και αξιολόγηση λοιπών φυσικών καταστροφών), καθώς και για πολλές εμπορικές χρήσεις.

Το μη επανδρωμένο αερόχημα θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί ως μια πλατφόρμα σταθερής πτέρυγας, καινοτόμας γεωμετρίας, που θα του δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου διαφορετικού τύπου, μεγάλου όγκου και βάρους.

Το πρόγραμμα πήρε την ονομασία του από τον Αρχύτα τον Ταραντίνο, Έλληνα πολιτικό, στρατηγό και μηχανικό, που έμεινε στην ιστορία ως ο εφευρέτης της πρώτης αυτόνομης πτητικής μηχανής παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ