Κορονοϊός – «Βόμβα» Παυλάκη: Μπορεί να έχουμε 4ο κύμα μέσα στο καλοκαίρι

Σε μια δραματική πρόβλεψη για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα προχώρησε ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης εκτιμώντας ότι μπορεί να έχουμε 4ο κύμα μέσα στο καλοκαίρι

Την εκτίμηση ότι επειδή υπάρχουν κι άλλα στελέχη του κορονοϊού που είναι έτοιμα να «δείξουν τα δόντια τους», είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και ένα 4ο κύμα το καλοκαίρι προχώρησε ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης.

«Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παυλάκης χρησιμοποίησε, μάλιστα, το παράδειγμα της Ινδίας όπου λόγω ενός νέου στελέχους «προβλέπεται να γίνει σφαγή».

«Ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει» συμπλήρωσε ο καθηγητής Ιατρικής και επισήμανε ότι είναι θέμα χρόνου να βρει ο ιός, από τη στιγμή που του δίνουμε το χώρο, τρόπο να χτυπήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη η μη τήρηση των μέτρων και τα κορονο-πάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά», τόνισε και προσέθεσε πως «αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι»

Ερωτηθείς για το Πάσχα είπε ότι «πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια».

Τέλος, για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι, αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι στο κύμα της Θεσσαλονίκης πέθαναν άνθρωποι που δεν έπρεπε να πεθάνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here