SpaceX: Το εντυπωσιακό βίντεο από την «κάψουλα» της πρώτης τουριστικής διαστημικής αποστολής


Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τη θέα που απολαμβάνουν τα μέλη της πρώτης τουριστικής διαστημικής αποστολής έδωσε στη δημοσιότητα η SpaceX

Σε τροχιά γύρω από τη Γη βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες τα μέλη της πρώτης τουριστικής διαστημικής αποστολής της SpaceX με την εταιρεία του Έλον Μασκ να δίνει στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο με τη θέα που απολαμβάνουν από το διάστημα.

«Η θέα από την κάψουλα Dragon» αναφέρεται μόνο στη λεζάντα της ανάρτησής της SpaceX στο Twitter καθώς είναι από τις περιπτώσεις που η εικόνα «μιλάει» από μόνη της».

Τα μέλη της αποστολής The Inspiration4 – οι Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Sian Proctor και Chris Sembroski – θα παραμείνουν σε τροχιά γύρω από τη Γη για συνολικά τρεις ημέρες μετά την απογείωσή τους τα ξημερώματα της Πέμπτης από το Kennedy Space Centre στη Florida.

Όπως ανακοίνωσε η SpaceX το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του χαρούμενο και πριν πάει για ύπνο ταξίδεψε συνολικά 5,5 ώρες γύρω από τη Γη, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των επιστημονικών ερευνών του και απόλαυσε ορισμένα γεύματα.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα.

Οι επιβάτες της πτήσης αναμένεται να προσγειωθούν στις ακτές της Φλόριντα αυτό το Σαββατοκύριακο.

To πλήρωμα της αποστολής

Ο «διοικητής» της αποστολής, ο άνθρωπος που ναύλωσε τον Falcon 9 για αυτό το ταξίδι, είναι ο πολυεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν, 38 ετών, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Shift4 Payments.

Τα αλλά τρία μέλη είναι: Η Χέιλι Άρσενο που επέζησε από παιδικό καρκίνο και σήμερα είναι βοηθός νοσηλεύτρια. Θα γίνει η νεότερη Αμερικανίδα και ο πρώτος άνθρωπος με τεχνητό άκρο που θα ταξιδέψει στο διάστημα. Ο Κρις Σεμπρόσκι, βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας,που εργάζεται σήμερα στον τομέα της αεροναυπηγικής και η 51χρονη Σάιαν Πρόκτορ, καθηγήτρια επιστημών της Γης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ