Λευκός Οίκος: Προσφέρεται να μιλήσει με τη ράπερ Nicki Minaj, αφού έγραψε στο Twitter μη ελεγχόμενες πληροφορίες για το εμβόλιο


Λευκός Οίκος: Η Nicki Minaj ερμηνεύει ένα συνδυασμό “Majesty”, “Barbie Dreams”, “Ganja Burn” και “FeFe” στα Video Music Awards 2018 στη Νέα Υόρκη. Η ράπερ Nicki Minaj προκάλεσε αναστάτωση αυτή την εβδομάδα όταν έγραψε στο Twitter στους 22,6 εκατομμύρια οπαδούς της ότι η ξαδέρφη της στο Τρινιντάντ δεν εμβολιάστηκε επειδή το εμβόλιο είχε κάνει τον φίλο της ανίκανο. «Οι όρχεις του πρήστηκαν», είπε η ράπερ. «Ο φίλος της βρισκόταν εβδομάδες πριν από τον γάμο, τώρα το κορίτσι ακύρωσε τον γάμο».

Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος ειδικός μολυσματικών ασθενειών στη χώρα, διέψευσε τον ισχυρισμό της Minaj σε συνέντευξή του στο CNN την Τρίτη, όταν ρωτήθηκε αν το εμβόλιο του κορωνοϊού θα μπορούσε να προκαλέσει στειρότητα. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι συμβαίνει, ούτε υπάρχει μηχανιστικός λόγος να φανταστούμε ότι θα συμβεί», είπε. «Άρα η απάντηση στην ερώτησή σας είναι όχι». Ακόμα και το Ηνωμένο Βασίλειο δέχθηκε τον ισχυρισμό για πρησμένους όρχεις που προκαλείται από το εμβόλιο, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον Δρ Κρις Γουίτι, τον επικεφαλής ιατρικό υπάλληλο του Ηνωμένου Βασιλείου, να αντιμετωπίζουν τους ισχυρισμούς της Μινάτζ, ενώ ο Γουίτι λέει ότι οι άνθρωποι που διαδίδουν «γελοίες» αναλήθειες πρέπει να ντρέπονται.

Και το NBC αναφέρει ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρουν στην πιο ενημερωμένη σελίδα πληροφοριών για τους εμβολιασμούς ότι «δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι οποιαδήποτε εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων COVID-19, που προκαλούν προβλήματα γονιμότητας σε γυναίκες ή άνδρες».

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με το CBC Canada News, ο Λευκός Οίκος προσφέρθηκε την Τετάρτη να συνδέσει τη Nicki Minaj με έναν από τους γιατρούς της κυβέρνησης Biden για να απαντήσει στις ερωτήσεις της σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 και ελπίζουμε να αποκρούσει τις εσφαλμένες και μη αποδεδειγμένες πληροφορίες που εμφανίζονται στα κοινωνικά μέσα. Οι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι έχουν προσφέρει τέτοιου είδους κλήσεις σε άλλους που ενδιαφέρονται για το εμβόλιο, στο πλαίσιο μιας επιθετικής εκστρατείας δημοσίων σχέσεων για την καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης παραπληροφόρησης σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Η Minaj έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι “ο Λευκός Οίκος με κάλεσε” και “ναι, πηγαίνω”, αλλά ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι η ράπερ απλώς κλήθηκε. «Ο Λευκός Οίκος με κάλεσε και νομίζω ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», έγραψε στο Twitter. «Ναι, πάω. Θα ντυθώ με όλα τα ροζ σαν Νομικά ξανθιά Legally Blonde, ώστε να ξέρουν ότι εννοώ επιχειρήσεις. Θα κάνω ερωτήσεις εξ ονόματος του ατόμου που έχει κοροϊδευτεί επειδή είναι απλώς άνθρωπος.

Ο Λευκός Οίκος αγωνίζεται όλο τον χρόνο, προσπαθώντας να αντισταθμίσει την αντίσταση στη λήψη του εμβολίου για την COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων και πιο δημοκρατικών δημογραφικών. Οι ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι η κινητήρια δύναμη αυτού του δισταγμού. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Η κυβέρνηση έχει αναζητήσει νέους τρόπους για να διαψεύσει την παραπληροφόρηση και να προσεγγίσει τους νέους σκεπτικιστές των εμβολίων, προσκαλώντας την έφηβη ποπ σταρ Olivia Rodrigo στον Λευκό Οίκο νωρίτερα φέτος για να δείξει την υποστήριξή της στο πλάνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ