Ο Θεοδωρικάκος βλέπει αξιωματικούς για να «ζωντανέψει» τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής


Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποφάσισε να έχει δια ζώσης επικοινωνία με τους διοικητές των Α.Τ., να τους ακούσει και στη συνέχεια να πάρει αποφάσεις.

Σε σειρά συναντήσεων με τους διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής προχωρά ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε μία προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός ανέφερε ότι «το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική», γεγονός που δείχνει ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα εστιάσει προς αυτή την κατεύθυνση. Οι συνδικαλιστές του Σώματος έχουν επανειλημμένα σημειώσει ότι πολλά Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής λειτουργούν με «προσωπικό ασφαλείας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αποφάσισε να έχει δια ζώσης επικοινωνία με τους διοικητές των Α.Τ., να τους ακούσει και στη συνέχεια να πάρει αποφάσεις.

Σήμερα Παρασκευή είχε συναντήσεις με τους διοικητές των τμημάτων Αγίου Δημητρίου και Δάφνης –Υμηττού. Πρόκειται για δύο Τμήματα που καλύπτουν μία πολύ μεγάλη και πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε πως υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης σε προσωπικό και δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν ενέργειες με ουσία για την ενίσχυσή τους.

Ένα «αγκάθι» στη διαδικασία θα είναι η εύρεση «δεξαμενής» για την άντληση προσωπικού, που θα πέσει στη μάχη κατά του εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε τη ψηφιοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών, κυρίως για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας , καθώς όπως τόνισε βασική αποστολή των αστυνομικών είναι η ασφάλεια και η τάξη και όχι τα πάρεργα.

Σήμερα Παρασκευή ο υπουργός επισκέφτηκε και τα δημαρχεία Αγίου Δημητρίου και Δάφνης – Υμηττού και συζήτησε με τους Δημάρχους τα προβλήματα αστυνόμευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωρικάκος θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ