Άγιο Όρος: Συναγερμός στη Μονή Εσφιγμένου – Τέσσερα κρούσματα σε μοναχούς


«Συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, καθώς, εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Ειδικότερα, τέσσερις μοναχοί διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό στη Μονή, όπου διαμένουν συνολικά 110 άτομα. Μάλιστα, οι τρεις από τους τέσσερις μοναχούς κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται στο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα πληροφορίες του grtimes, όλοι όσοι διαμένουν στη Μονή είναι ανεμβολίαστοι, ενώ συμπτώματα κορονοϊού εμφανίζουν και άλλοι μοναχοί. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της ιχνηλάτησης προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές. Πηγές από το Άγιο Όρος αναφέρουν στο ίδιο μέσο, ότι η διασπορά ξεκίνησε όταν ένας μοναχός βγήκε για ψώνια εκτός της «Αθωνικής Πολιτείας». Όταν επέστρεψε στη Μονή εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού και στη συνέχεια τέθηκε σε απομόνωση.

Όπως τονίζουν στο grtimes, πηγές από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλη η κοινότητα έχει μπει σε περιορισμό μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων. Επισημαίνουν δε, ότι η Πολιτική Προστασία ενεργεί με πλήρη σεβασμό προς το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους και στην ευαισθησία των μοναχών σε έξωθεν παρεμβάσεις και όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, έρχεται σε επαφή τόσο με τους μοναχούς για να τους ενημερώσει όσο και με τους ηγούμενος προκειμένου να παρθούν μέτρα περιορισμού πρόσβασης του κοινού στις μονές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ