Τι συνέβη όταν πιεις δύο φορές περισσότερο νερό, απ΄ότι συνήθως για μια εβδομάδα


Το νερό δίνει ενέργεια, αποτοξινώνει, ενυδατώνει, αναζωογονεί.

Το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας κι επειδή κάθε στιγμή χάνεται ένα μεγάλο μέρος από το νερό που υπάρχει στο σώμα μας για τις ανάγκες μιας σειράς από λειτουργίες, είναι σημαντικό να το αναπληρώνουμε.

Η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική τόσο για τη σωματική όσο και για τη νοητική κατάσταση του ατόμου. Δεν είναι τυχαίο που ένας ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αντέξει για αρκετό καιρό χωρίς φαγητό, ενώ λίγες μόνο μέρες χωρίς νερό.

Συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος ζει 45-60 μέρες χωρίς φαγητό, αλλά μόνο 9-12 μέρες το πολύ χωρίς νερό.

Το νερό επίσης μας βοηθά να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση φαγητού, ενώ κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στην καύση περισσότερων θερμίδων.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το σώμα μας αποτελείται κατά 2/3 περίπου από νερό, τότε θα καταλάβει πόσο απαραίτητο είναι να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού την ημέρα. Και υπάρχουν πολλοί που δεν το κάνουν.

Μια γυναίκα έκανε ένα πείραμα και αποφάσισε για μια εβδομάδα να πιει διπλάσιο νερό απ΄ ότι συνήθως έκανε στο παρελθόν.

1. Τη βοήθησε να μειώσει την επιθυμία της για τσιμπολόγημα

Αν θέλεις να περικόψεις θερμίδες, πιες ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα σου ή όταν πεινάς. Το νερό σίγουρα θα σε βοηθήσει να μειώσεις την επιθυμία σου για σνακ. Το νερό θα καταλάβει κάποιο χώρο στο στομάχι σου και θα χρειαστεις λιγότερη τροφή.

2. Ξυπνούσε με περισσότερη όρεξη και ενέργεια

Η αφυδάτωση, ακόμα και η ήπια, μπορεί να σε εξασθενίσει και να σε κάνει να αισθάνεσαι κουρασμένη. Ενα ενυδατωμένο σώμα έχει περισσότερη ενέργεια και αποτελεί τον τέλειο σύμμαχο για να καταπολεμήσεις την πρωινή νύστα. Οταν ξυπνάμε το πρωί το σώμα μας είναι αφυδατωμένο. Καλό είναι λοιπόν, να πίνεις ένα ποτήρι νερό γιατί σίγουρα θα σε αφυπνίσει.

3. Πήγαινε περισσότερο στην τουαλέτα

Πριν κάνει το πείραμα, πήγαινε μία φορά κάθε τρεις με τέσσερις ώρες στην τουαλέτα. Ομως, ήταν αναμενόμενο ότι όσο περισσότερο έπινε νερό, τόσο περισσότερο συχνά ήθελε να πάει στην τουαλέτα. Με τόσα ποτήρια νερό, λογικό δεν είναι να τρέχεις στην τουαλέτα κάθε μισή ώρα; Αν το κάνεις κι εσύ, τότε θα δείς ότι η τουαλέτα θα γίνει η καλύτερη σου φίλη!

4. Οι μαύροι κύκλοι εξαφανίστηκαν

Συνήθως οι μαύροι κύκλοι στα μάτια εμφανίζονται λόγω της αφυδάτωσης ή όταν έχεις φάει την προηγούμενη μέρα ένα γεύμα με πολύ αλάτι. Το πολύ νερό όμως θα τους εξαφανίσει. Φυσικά και ο σωστός ύπνος.

5. Εχασε βάρος

Εαν πίνεις αρκετά υγρά αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κορεσμού και κατ΄επέκταση την κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων φαγητού. Η έλλειψη ενυδάτωσης προκαλεί την αύξηση της ορμόνης του άγχους, κορτιζόλη, που έχει ως αποτέλεσμα την εναπoθέτηση κοιλιακού λίπους.

6. Μειώθηκαν οι πονοκέφαλοι

Πολλές φορές οι ειδικοί τονίζουν ότι τα αίτια των πονοκεφάλων προέρχονται από την έλλειψη νερού. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να εξαλείψει τους πονοκεφάλους. Επίσης το νερό βοηθά προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ