Λατινική Αμερική UNICEF: Δύο στα τρία παιδιά στη Λατινική Αμερική εξακολουθούν να μην επιστρέφουν στην τάξη


Λατινική Αμερική UNICEF: Περίπου 86 εκατομμύρια παιδιά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στην τάξη – Δύο στα τρία παιδιά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική δεν έχουν επιστρέψει στην τάξη μετά από μήνες αποκλεισμού από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ την Πέμπτη, προειδοποιώντας για μακροπρόθεσμες συνέπειες. Η περιοχή είχε μεγαλύτερο αδιάλειπτο κλείσιμο σχολείων από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, με 153 προσωπικές σχολικές ημέρες να χάνονται κατά μέσο όρο από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε η παιδική υπηρεσία του ΟΗΕ, UNICEF. «Τους τελευταίους 18 μήνες, τα περισσότερα παιδιά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική δεν έχουν δει τους δασκάλους ή τους φίλους τους έξω από την οθόνη.

Όσοι δεν έχουν ίντερνετ δεν τους έχουν δει καθόλου», ανέφερε σε δήλωσή του ο περιφερειακός διευθυντής της UNICEF, Jean Gough. “Η ψηφιακή εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί και να βελτιωθεί, αλλά είναι σαφές ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πιο περιθωριοποιημένες οικογένειες δεν είχαν πρόσβαση στη μάθηση.

 

Κάθε μέρα έξω από την τάξη φέρνει τα πιο ευάλωτα παιδιά πιο κοντά στην εγκατάλειψη, τη βία των συμμοριών, την κακοποίηση ή την εμπορία ανθρώπων”. Η UNICEF δήλωσε ότι περίπου 47 εκατομμύρια παιδιά στην περιοχή έχουν ξαναρχίσει το σχολείο, αλλά σχεδόν 86 εκατομμύρια παραμένουν εκτός τάξης.

Τόνισε ότι η προσωπική παρακολούθηση στο σχολείο δεν σχετίζεται με αυξημένη μετάδοση του κορωνοϊού. “Οι κίνδυνοι παραμονής εκτός σχολείου είναι πολύ υψηλοί, υψηλότεροι από τους κινδύνους να είσαι στο σχολείο”, δήλωσε ο Gough. «Τα παιδιά σε αυτήν την περιοχή έχουν χάσει ήδη περισσότερο από ένα χρόνο σχολείου. Δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν άλλη μέρα προσωπικής μάθησης».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ