Ευτυχία ΗΠΑ: Αποκαλύφθηκαν οι πιο ευτυχισμένες πολιτείες με βάση 31 βασικούς δείκτες


Ευτυχία ΗΠΑ: Έχει υπολογιστεί ότι 4 στους 10 ενήλικες έχουν υποφέρει από συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης σε κάποιο μέγεθος κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19. Ενώ η ψυχική υγεία είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, η ύπαρξη σε ένα περιβάλλον που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ευτυχισμένο» μπορεί να βοηθήσει στην ανάρρωση και να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ορίσετε και να μετρήσετε την «ευτυχία». Σύμφωνα με την Wendy Johnny, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης: «Τα πιο θεμελιώδη στοιχεία για μια ευτυχισμένη ζωή αποτελούνται από έναν συνδυασμό παραγόντων. Αρχίζει με το να είσαι υγιής ψυχικά, συναισθηματικά, σωματικά και κοινωνικά.

Απαιτεί επίσης να έχετε υγιείς σχέσεις με άτομα στους προσωπικούς και κοινωνικούς σας κύκλους και να είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές που έχετε κάνει στο ταξίδι της ζωής σας». Η μέτρηση της ευτυχίας έχει επιχειρηθεί από τον ιστότοπο προσωπικής χρηματοδότησης WalletHub, ο οποίος δημιούργησε μια έκθεση με τίτλο “Ευτυχέστερες Πολιτείες στην Αμερική του 2021» «2021’s Happiest States in America”.

Με επίκεντρο τις ΗΠΑ, η έρευνα επιδιώκει να προσδιορίσει ποια κράτη έχουν πληθυσμούς με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή. Για την επίτευξη αυτής της αξιολόγησης, χρησιμοποιήθηκαν 31 βασικοί δείκτες ευτυχίας. Μεταξύ των συνόλων δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα ποσοστά κατάθλιψης και συνδέθηκαν αυτά με τα θετικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19, οι  σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες όπως η αύξηση του εισοδήματος και το ποσοστό ανεργίας.

Από αυτά, βρέθηκαν ότι ήταν οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ 1. Γιούτα 2. Μινεσότα 3. Χαβάη 4. Καλιφόρνια 5. Βόρεια Ντακότα 6. Νότια Ντακότα 7. Αϊντάχο 8. Μέριλαντ 9. New Jersey 10. Μασαχουσέτη.

Πέρα από τις βαθμολογίες, υπάρχουν αποκλίσεις που βασίζονται σε διαφορετικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, το Νιου Τζέρσεϋ βρέθηκε ότι είχε το χαμηλότερο μερίδιο κατάθλιψης ενηλίκων σε περίπου 12 τοις εκατό. Αυτό είναι περίπου τρεις φορές χαμηλότερο από ό, τι στη Δυτική Βιρτζίνια, η οποία έχει το υψηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό κατάθλιψης, σε ποσοστό άνω του 30 %. Λαμβάνοντας ένα άλλο μέτρο, τα ποσοστά αυτοκτονιών.

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα. Η Βόρεια Ντακότα έχει το χαμηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας. Αυτό ανέρχεται στο 13 τοις εκατό. Αντίθετα, το Νέο Μεξικό έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, με ένα εκπληκτικά υψηλό 45 %. Λαμβάνοντας υπόψη ένα τελικό μέτρο – το διαζύγιο – η Γιούτα έχει το χαμηλότερο ποσοστό χωρισμού και διαζυγίου, στο 16 %, ενώ η Νεβάδα έρχεται πρώτη με 26 τοις εκατό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ