Γηροκομείο Κεντάκι ΗΠΑ: Ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου μετά από ξέσπασμα που συνδέεται με την παραλλαγή R.1

Γηροκομείο Κεντάκι ΗΠΑ: Η έκθεση πρότεινε ότι τα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί αντιμετώπιζαν 3 έως 4,1 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης. Μια λεγόμενη παραλλαγή γενεαλογίας R.1 coronavirus εντοπίστηκε σε ένα ξέσπασμα σε ένα νοσηλευτικό κέντρο του Κεντάκι, όπου σχεδόν όλοι οι κάτοικοι εμβολιάστηκαν, σύμφωνα με μια από τις τελευταίες αναφορές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Τα υπουργεία Υγείας σημείωσαν ότι οι μολύνσεις από κορωνοϊό αυξήθηκαν στο ένα τέταρτο των εμβολιασμένων κατοίκων, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο του εμβολίου.

Η ανώνυμη ειδικευμένη νοσηλευτική εγκατάσταση προσέφερε εμβολιασμούς σε όλους τους κατοίκους και το προσωπικό από τον Ιανουάριο, με το 90,4% των 83 κατοίκων να λαμβάνουν εμβόλιο και λίγο περισσότερο από τους μισούς υπαλλήλους δέχονται επίσης δόσεις. Μια έρευνα του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κεντάκυ αποκάλυψε ότι ένας μη εμβολιασμένος, μολυσμένος υπάλληλος ξεκίνησε το ξέσπασμα στις αρχές Μαρτίου, με αποτέλεσμα τελικά 46 περιπτώσεις COVID-19. Από το σύνολο, 26 κάτοικοι μολύνθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 18 πλήρως εμβολιασμένων ατόμων και 20 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων εμβολιασμένων ατόμων.

Η έκθεση πρότεινε ότι τα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί αντιμετώπιζαν 3 έως 4,1 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης σε σύγκριση με τα άτομα που δέχθηκαν το εμβόλιο.

Τα πρόσφατα εγκεκριμένα εμβόλια κορωνοϊού είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά, αλλά δεν είναι 100% αποτελεσματικά, σημειώνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC και ο οργανισμός αναφέρει ότι αναμένονται σημαντικές περιπτώσεις ή λοιμώξεις σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αποδείχθηκε χαμηλότερη από αυτήν που παρατηρήθηκε στη διάθεση εμβολίων σε πραγματικό κόσμο στο Ισραήλ, αν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προειδοποιούν για τη σύγκριση των αποτελεσμάτων λόγω μικρού μεγέθους δείγματος, αυξημένου κινδύνου και δοκιμών ανεξάρτητα από τα συμπτώματα στη νοσηλευτική εγκατάσταση του Κεντάκι.

Το εμβόλιο ήταν 86,5% προστατευτικό στη μείωση της συμπτωματικής ασθένειας για τους κατοίκους και 87,1% προστατευτικό μεταξύ των εργαζομένων, σύμφωνα με την έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC. Το εμβόλιο αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη κακών αποτελεσμάτων. Η αναφερόμενη αποτελεσματικότητα εμβολίου έναντι νοσηλείας ήταν πάνω από 94% για τους κατοίκους · κανένα προσωπικό δεν νοσηλεύτηκε.

Η παραλλαγή γενεαλογίας R.1 δεν αναφέρεται στις μεταγλωττισμένες παραλλαγές ενδιαφέροντος ή ενδιαφέροντος του CDC, αν και περιλαμβάνει πολλές μεταλλάξεις που παρατηρήθηκαν σε άλλες παραλλαγές που έχουν προηγουμένως αποδειχθεί ότι διαδίδονται πιο γρήγορα και αντιστέκονται στις θεραπείες αντισωμάτων.

“Αν και ο εμβολιασμός συσχετίστηκε με μειωμένη πιθανότητα μόλυνσης και συμπτωματικής ασθένειας, το 25,4% των εμβολιασμένων κατοίκων και το 7,1% των εμβολιασμένων HCP μολύνθηκαν, υποστηρίζοντας ανησυχίες σχετικά με πιθανή μειωμένη προστατευτική ανοσία στο R.1”, αναφέρει η έκθεση.

“Επιπλέον, εντοπίστηκαν τέσσερις πιθανές μολύνσεις, παρέχοντας κάποιες ενδείξεις περιορισμένης ή εξασθενημένης φυσικής ανοσίας σε αυτήν την παραλλαγή.”

Τρεις κάτοικοι πέθαναν, ένας από τους οποίους εμβολιάστηκε και οι τέσσερις πιθανές επαναμολύνσεις εντοπίστηκαν μεταξύ κυρίως μη εμβολιασμένων ατόμων. Όλες οι πιθανές περιπτώσεις επαναμόλυνσης περιελάμβαναν συμπτωματική ασθένεια και ένας κάτοικος νοσηλεύτηκε και πέθανε.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών. Η έκθεση είχε τους περιορισμούς της, όπως πιθανές αποκλίσεις στην κατάσταση της υγείας για τους υπαλλήλους που δέχτηκαν εμβόλιο έναντι εκείνων που δεν το έκαναν, κάτι που θα μπορούσε να παρακάμψει τα αποτελέσματα που δεν ελέγχουν τις υποκείμενες συνθήκες υγείας.

Είναι επίσης πιθανό ότι η δοκιμή αντιγόνου έχασε μερικές ασυμπτωματικές περιπτώσεις, οι οποίες εάν ήταν αληθινές, θα επηρέαζαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here