Δρ Marc Siegel: Covid εμβόλια και φόβος – Η παύση του εμβολίου της J&J ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Δρ Marc Siegel: Τα μηνύματα κατά του φόβου είναι σημαντικά για τους κλινικούς ιατρούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να θέσουν τους κινδύνους σε προοπτική. Siegel: «Τεράστια πυρκαγιά» στα μηνύματα εμβολίων από τον Fauci, αξιωματούχους υγείας. Ο καθηγητής Ιατρικής και ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Marc Siegel, συζητά την εκτεταμένη κριτική για την παύση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Το εμβόλιο COVID-19 της Johnson.

Στο Μίσιγκαν, η πεθερά μου πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο μετά από μια οδυνηρή μη covid ασθένεια. Το σχέδιο ήταν για να λάβει ένα εμβόλιο covid κατά την έξοδο. Αλλά αυτό το νοσοκομείο είχε μόνο τα εμβόλια της Johnson & Johnson και λόγω της διακοπής του εμβολίου από την Υπηρεσία  Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ {FDA}, η πεθερά μου απολύθηκε χωρίς εμβολιασμό ακόμη. Αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερη παράλειψη από οποιονδήποτε κίνδυνο από μια ανεπιθύμητη ενέργεια στο ένα εκατομμύριο αν είχε χορηγηθεί το εμβόλιο.

Τα μηνύματα κατά του φόβου είναι σημαντικά για κλινικούς ιατρούς σαν εμένα που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να θέσουν τους κινδύνους σε προοπτική.

Ως γιατρός που έχει μελετήσει τόσο τα κρούσματα όσο και τον αντίκτυπο που είχαν στην ανθρώπινη ψυχή, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να παρέχουμε πλαίσιο ανά πάσα στιγμή. Αντ’ αυτού, η προοπτική χάνεται πολύ συχνά και αντικαθίσταται από συναισθηματικό θέατρο, όπως ήταν την περασμένη εβδομάδα με την ανακάλυψη ότι μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο κορωνοϊού της Johnson & Johnson.

Ενώ οι επιστήμονες αγωνίστηκαν να περιγράψουν την οντότητα που είναι γνωστή ως ανοσοποιητική θρομβωτική θρομβοπενία που προκαλείται από εμβόλια σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τριών λεπτών, και οι θεατές προσπάθησαν να κατανοήσουν τα αντισώματα που κατευθύνονται σε παράγοντες αιμοπεταλίων που οδηγούν σε θρόμβους, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας που δεν εξετάζουν ποτέ ασθενείς προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό να είναι επιφυλακτικό.

Αλλά ούτε οι πληροφορίες σχετικά με το τι κάνουν τα αντισώματα ή τα αιμοπετάλια ενός προσβεβλημένου ατόμου ούτε μια λεπτομερής περιγραφή των πιθανών συμπτωμάτων της θρόμβωσης του εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου. Στην πραγματικότητα, αυτό το είδος λεπτομέρειας μπορεί να είναι παραπλανητικό και ακόμη και επιβλαβές.

Το αμερικανικό κοινό, που δεν έχει εκπαιδευτεί στην ιατρική και ήδη αγωνίζεται να αποκτήσει έννοιες τόσο περίπλοκες όσο οι ιογενείς παραλλαγές και το εμβόλιο Messenger RNA, αναμένεται τώρα να γίνει αιματολόγος, ανοσολόγος και νευρολόγος –  στο όνομα τού να ενημερωθεί, να πάρει στα σοβαρά την πανδημία.

Η προοπτική χάνεται πολύ συχνά και αντικαθίσταται από συναισθηματικό θέατρο. Αλλά λέγοντας σε ένα άτομο ότι ο πονοκέφαλός του πιθανώς δεν οφείλεται σε σοβαρό πήγμα αίματος από το εμβόλιο της J&J στέλνονται αμέσως μηνύματα ότι θα μπορούσε να είναι. Ένα σε ένα εκατομμύριο είναι ένα σε ένα εκατομμύριο.

Πέρασα σχεδόν όλη την περασμένη εβδομάδα διαβεβαιώνοντας τους ανθρώπους ότι οι πονοκέφαλοι ή η ζάλη τους ήταν κάτι άλλο. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλη την ώρα ο πονοκέφαλος και η ζάλη που συνάντησα ήταν από φόβο και άγχος για την εσφαλμένη πιθανότητα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει στην πραγματικότητα. Τα μέσα ενημέρωσης ήταν ο ένοχος, όχι το εμβόλιο.

Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας ήταν πάντα φτωχοί σε αυτό το είδος μηνυμάτων, και τώρα, εν μέσω πανδημικής κόπωσης, είναι η χειρότερη στιγμή για αυτό, όταν το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο καθένας από εμάς είναι λάθος κακία και δέος.

Ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ έχει δίκιο. Η τεράστια ζημιά έγινε με την παύση της χρήσης του εμβολίου J&J, ακόμη και αν ο Δρ Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, λέει τώρα ότι το εμβόλιο της Johnson είναι πιθανό να επανέλθει στο παιχνίδι με κάποιο είδος περιορισμού ή προφύλαξης -εμμηνοπαυσιακές ηλικιωμένες γυναίκες, κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί από την αρχή.

Φαίνεται πιθανό ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό που βρέθηκε με το εμβόλιο της Oxford / AstraZeneca, αλλά και εκεί οι αριθμοί ήταν εξαιρετικά μικροί, με πάνω από 200 θρόμβους αίματος σε πάνω από 35 εκατομμύρια ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο.

Και πόσοι είχαν συσχετισμένους παράγοντες κινδύνου όπως η χρήση χαπιών ελέγχου των γεννήσεων ή η ηπαρίνη, πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά.

Η παύση του εμβολίου έτσι ώστε οι κλινικοί γιατροί να είναι καλύτερα ενημερωμένοι πρώτα, όπως ισχυρίζεται τώρα, είναι ανόητο στην καλύτερη περίπτωση.

Συντάσσω θεραπείες (και χορηγώ εμβόλια) με γνωστές σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες όλη την ώρα. Είμαι πάντα ανοιχτός σχετικά με αυτό, αλλά σπάνια, γιατί δεν επικαλούμαι ποτέ μια απομακρυσμένη δυνατότητα αποτροπής της χρήσης.

Ωστόσο, αυτός είναι ο κίνδυνος της αστοχίας J&J και Astra Zeneca. Αυτά τα εξαιρετικά σημαντικά, αποτελεσματικά, εύχρηστα εμβόλια θα αντιμετωπίσουν αυξανόμενη δυσπιστία και διστακτικότητα, οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να διαδοθούν παράλογα σε όλα τα εμβόλια covid.

Μίλησα με τον Δρ. Άρνολντ Μόντος, επικεφαλής της συμβουλευτικής επιτροπής της Υπηρεσίας FDA για τα εμβόλια την περασμένη εβδομάδα, και μου είπε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε κανένα ρόλο, ότι τα χειριζόταν η Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης του Kέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC, η οποία καθυστέρησε να ενεργήσει ή να αποφασίσει.. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος, διότι βοήθησε να επεκταθεί η εστίαση στο εξαιρετικά σπάνιο πρόβλημα, αντί να επιστρέψουμε στις εκατομμύρια δόσεις ενός σωσίβιου εμβολίου.

Ο Marc Siegel, M.D. είναι καθηγητής ιατρικής και ιατρικός διευθυντής του Doctor Radio στο Ιατρικό Κέντρο Langone Medical Center. Είναι ιατρικός αναλυτής της Fox News και συγγραφέας του: “Covid: Οι Πολιτικές του Φόβου και η δύναμη της Επιστήμης”. Ακολουθήστε τον στο Twitter @drmarcsiegel.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here