Κορoνοϊός: Αλλάζουν τα ραντεβού για να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca

Εμβόλιο AstraZeneca: Όλο και περισσότεροι πολίτες αλλάζουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Σύμφωνα με την Φραντζέσκα Νιμεέ, φαρμακοποιό, το ποσοστό των ανθρώπων που σπεύδουν στα φαρμακεία προκειμένου να αλλάξουν τον εμβολιασμό τους για να αποφύγουν το εν λόγω σκεύασμα, είναι πολύ μεγάλο.

Μάλιστα, υπάρχουν και αυτοί που ακυρώνουν εντελώς τον εμβολιασμό τους αν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλο σκεύασμα.

Πολλοί είναι και αυτοί που προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού σε διαφορετικό μέρος από αυτό της κατοικίας τους, για να εμβολιαστούν με άλλα εμβόλια.

Στον αντίποδα, οι νέοι άνω των 30 ετών για τους οποίους θα ανοίξει η πλατφόρμα με το σκεύασμα της AstraZeneca τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο κανονικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Ποιες ηλικιακές ομάδες ακολουθούν – Τι ισχύει για τους 30αρηδες

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού για το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας με ειδική μέριμνα για τους πολίτες ηλικίας 30-39 ετών.

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών για το επόμενο διάστημα προκειμένου να επιτευχθεί το τοίχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας δια του Βασίλη Κικίλια και του Μάριου Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση της Τετάρτης.

Μετά την πλατφόρμα για ραντεβού στις ηλικίες 55 έως 59 (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί) η οποία άνοιξε την Τετάρτη, θα ακολουθήσει το Σάββατο η πλατφόρμα για ραντεβού στις ηλικίες 50 έως 59 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί «εκ των οποίων 1.870.000 είναι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ένα ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού 17,8%, και 775.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 7,4%».

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού για την ομάδα 30-39 ετών καθώς, όπως εξήγησε, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, υπάρχει απόθεμα στα εμβόλια της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια οι εμβολιασμοί αυτής της ομάδας θα ξεκινήσουν, μάλιστα, την αμέσως επόμενη ημέρα, τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι στις 27 Απρίλιου θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 40-44, ενώ θα ακολουθήσουν -με νεότερη ανακοίνωση που θα υπάρξει- οι ηλικίες 45-49.

Ταυτόχρονα το επόμενο διάστημα οι εμβολιασμοί θα επεκταθούν μέχρι και τις 22:00 το βράδυ ενώ θα εφαρμοστεί και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Όσον αφορά τα ποσοστά συμμετοχής στους εμβολιασμούς ανά ηλικιακή κατηγορία:

  • Στους πολίτες άνω των 85 ετών, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 65,7% αν συνυπολογίσουμε και αυτούς που ήδη έχουν κλεισμένο ραντεβού.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 80-84, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 66% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, έχει εμβολιαστεί με μία δόση το 68% και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 77% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού.
  • Στην ομάδα 70-74 το 50% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και αναμένεται να εμβολιαστεί το 70,57% σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 65-69, το 27% έχει εμβολιαστεί με μια δόση – είναι από τις τελευταίες ηλικιακές ομάδες που έχουμε ανοίξει – και 68,5% έχει εμβολιαστεί ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού.
  • Στην ομάδα 60-64, το 51% έχει εμβολιαστεί και το 60% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here