Δημήτρης Λιγνάδης: Το υπουργείο Πολιτισμού απαντά για την πρόσληψη του αδελφού του

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη

Αποκλειστική αρμοδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είναι η πρόσληψη συνεργατών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την πρόσληψη του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα, εξηγεί ότι το μόνο αρμόδιο για τη λύση της σύμβασης του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη με το Εθνικό Θέατρο, είναι το το διοικητικό συμβούλιο.

Η απάντηση ήρθε από τον υφυπουργό πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού εξήγησε το Εθνικό Θέατρο απολαμβάνει διοικητικής αυτοτέλειας και «η διοίκηση και η διαχείριση του θεάτρου διαχρονικά ασκείται από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή ως όργανα διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου (ΕΘ). Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΕΘ ασκεί κάθε εξουσία για όλα γενικώς τα ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση και διαχείριση του θεάτρου, με εξαίρεση τα θέματα για τα οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι άλλα όργανα που αναφέρονται στον ως άνω νόμο και στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΘ».

Επιπλέον, όπως εξηγεί ο κ. Γιατρομανωλάκης, «ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, να προσλαμβάνει με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή να συνάπτει συμβάσεις έργου με το καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό ή ειδικούς συνεργάτες, να μετακαλεί συγκροτήματα ή καλλιτέχνες, να υπογράφει τις συμβάσεις πρόσληψης και μετάκλησης των παραπάνω και να ορίζει τους καλλιτεχνικούς και μη όρους της απασχόλησής τους, να συμφωνεί τους όρους και τις αμοιβές της σύμβασης εργασίας και έργου κάθε μέλους του καλλιτεχνικού προσωπικού, καθώς και τις αμοιβές του τεχνικού προσωπικού που απασχολεί με σύμβαση έργου».

Μάλιστα, ο κ. Γιατρομανωλάκης υποστήριξε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκ του νόμου και διαχρονικά δεν προβλέπεται και δεν μπορεί να γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με όσους συνάπτουν σύμβαση εργασίας ή έργου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, δεδομένου ότι παρότι συνιστά εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΑ φορέα, απολαμβάνει διοικητικής αυτοτέλειας.

Η πρόσληψη του Γιάννη Λιγνάδη ως ηθοποιού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία λήγει τον Ιούλιο του 2021 δεν έχει καταγγελθεί, καθώς εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του για τις ανάγκες του δραματολογίου και συγκεκριμένα για την υποστήριξη της Ερευνητικής Σκηνής, που έχει ως αντικείμενο και το αρχαιόθεμα δράμα και περαιτέρω, η αναγραφή άλλης ειδικότητας στην εκάστοτε σύμβαση δεν δημιουργεί ζήτημα ακυρότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. You will get up to 1000 real comments from smm-pannel, followers, likes, replies, subscribers, and views for free using Free Like. We don’t need that you buy anything from us. Boost your Facebook, Instagram, Twitter, and YouTube accounts instantly.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here