Εστίαση: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Ποιοι συμμετέχουν, τι συζητούν

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει του ανοίγματος δραστηριοτήτων όπως η εστίαση

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται σε λίγη ώρα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρμόδιους υπουργούς για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων όπως η εστίαση.

Στη σύσκεψη θα δώσουν το παρών ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Παρόντες θα είναι και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας αρχής γενομένης από τις 3 Μαΐου οπότε και ανεβάζουν ρολά οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Ο πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να «κλειδώσουν» τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ληφθούν αλλά και ο τρόπος που θα ανοίξουν σταδιακά όλη η οικονομική δραστηριότητα.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης αναμένεται να βρεθεί ο κλάδος της εστίασης δεδομένου ότι διατυπώνονται κάποιες επιφυλάξεις από τους επιχειρηματίες του κλάδου ότι ενώ ανακοινώθηκε το άνοιγμα στις 3 Μαΐου, η πλατφόρμα για τη δράση μέσω ΕΣΠΑ ύψους 330 εκατ. ευρώ δεν έχει ανοίξει ακόμα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here