Πετρέλαιο θέρμανσης: Αύξηση κατά 20% στο επίδομα – Πότε ξεκινά η διάθεσή του


Πότε ξεκινά η διάθεσή του πετρελαίου θέρμανσης – Αυξημένο το επίδομα 20% χωρίς αλλαγή κριτηρίων

Αυξημένη κατά 20% αναμένεται να είναι η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης της εφετινής χειμερινής περιόδου.

Η αύξηση του κονδυλίου του επιδόματος θέρμανσης κατά 20%, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δεν θα μεταφραστεί με αλλαγή των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να πάρουν φέτος περισσότερα άτομα το ίδιο επίδομα που δόθηκε πέρυσι αλλά με αύξηση του βασικού επιδόματος που σήμερα ανέρχεται σε 220 ευρώ και μπορεί να κυμανθεί από 80 έως 650 ευρώ ανάλογα τον αριθμό των τέκνων και τον ειδικό συντελεστή που ισχύει για τον οικισμό της κύριας κατοικίας του δικαιούχου, σύμφωνα με το Mega.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η βάση υπολογισμού των 220 ευρώ μπορεί να αυξηθεί κατά 44 ευρώ και να διαμορφωθεί στα 264 ευρώ. Για παράδειγμα στο Νυμφαίο, το επίδομα θέρμανσης για νοικοκυριό χωρίς παιδιά την περίοδο 2020 – 2021 διαμορφώθηκε στα 332,2 ευρώ, ενώ με την αύξηση κατά 20% να κυμανθεί στα 398,6 ευρώ. Αντίστοιχα στο Νεστόριο το επίδομα θέρμανσης πέρυσι ήταν 272,8 ευρώ και φέτος να ανέλθει σε 327,4 ευρώ. Η αύξηση κατά 20% αναμένεται να εφαρμοστεί και στα κατώτερα και ανώτερα όρια επιδόματος για να διαμορφωθούν τελικά στα 96 και 780 ευρώ αντίστοιχα.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του

Η διάθεση του πετρελαίου αναμένεται να αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου με την τιμή του να είναι αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκτιμούν οι ειδικοί ότι η τιμή θα κυμανθεί περί του 1,05 ευρώ/λίτρο, ενώ στην περιφέρεια πλην των νησιών, θα είναι 1,10. Στα νησιά, η τιμή μπορεί να είναι και 1,20 ανά λίτρο.

Πέρυσι, πέραν των όσων καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης επιδοτήθηκαν για πρώτη φορά και φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα ή pellet για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους, είτε αυτή μισθώνεται, είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενη ή ιδιοκατοικείται.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ