Απώλεια Βάρος: Τι να ξέρετε για τη γρήγορη δίαιτα του μοναχού


Απώλεια Βάρος: Οι άνθρωποι που ακολουθούν τη γρήγορη διατροφή του μοναχού απέχουν από το φαγητό για 36 ώρες κάθε εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο προγραμματιστής του προγράμματος, WeFa.st, συνιστά να πίνετε άφθονο νερό και ποτά μηδενικών θερμίδων. Αν και κανένας επιστήμονας δεν έχει μελετήσει τη γρήγορη δίαιτα του μοναχού η έρευνα σε παρόμοιες μεθόδους νηστείας υποδηλώνει ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν την προώθηση της απώλειας βάρους, την αύξηση της μακροζωίας και τη μείωση του κινδύνου διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι λιγότερο από το 15% ατόμων σε ορισμένα προγράμματα νηστείας παρουσιάζουν παρενέργειες, όπως ευερεθιστότητα και αίσθημα κρύου. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν μακροπρόθεσμους κινδύνους ασφάλειας που σχετίζονται με τη νηστεία, αλλά οι μελέτες έχουν εντοπίσει ορισμένους τομείς ανησυχίας.

Τι είναι η γρήγορη δίαιτα του μοναχού;

Η μοναχική νηστεία είναι μία από τις διάφορες μεθόδους διακοπτόμενης νηστείας. Όταν οι άνθρωποι συμμετέχουν σε τέτοιες νηστείες, είτε δεν τρώνε καθόλου, είτε περιορίζουν σοβαρά την πρόσληψη τροφής σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα. Αυτή η διαιτητική μέθοδος απαιτεί από τα άτομα να απέχουν από το φαγητό για 36 ώρες κάθε εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πίνουν πολύ νερό και άλλα ποτά μηδενικών θερμίδων, όπως τσάι ή μαύρο καφέ, για να αποφύγουν την αφυδάτωση. Ο προγραμματιστής WeFa.st της γρήγορης διατροφής μοναχών, συνιστά να κάνετε τη νηστεία νωρίς την εβδομάδα για να αποφύγετε την πιθανή παρέμβαση των κοινωνικών υποχρεώσεων που συνήθως προκύπτουν αργότερα την εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα. Ο WeFa.st συμβουλεύει: • έναρξη της νηστείας μετά το βραδινό γεύμα τη Δευτέρα • νηστεία όλη μέρα Τρίτη • να τελειώσετε τη νηστεία όταν ξυπνήσετε την Τετάρτη με ένα ελαφρύ, εύπεπτο πρωινό

Λειτουργεί;

Δεν υπάρχουν μελέτες που να επικεντρώνονται ιδιαίτερα στη γρήγορη δίαιτα του μοναχού, αλλά στοιχεία προτείνουν ότι άλλες μέθοδοι διαλείπουσας νηστείας μπορεί να προωθήσουν την απώλεια βάρους και να προσφέρουν άλλα οφέλη ευεξίας. Ωστόσο, η έρευνα δεν έχει εξετάσει εάν τα οφέλη είναι μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την ασφάλεια της πρακτικής και οι ειδικοί το προτείνουν σε όλους. Ένα άτομο που ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τη γρήγορη δίαιτα του μοναχού θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με έναν γιατρό. Πιθανά οφέλη για την υγεία

Μελέτες υποδεικνύουν ότι η διαλείπουσα νηστεία, όπως η μοναχική νηστεία, μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους, να αυξήσει τη μακροζωία και να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.

Προωθεί την απώλεια βάρους

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το 42,4% των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε παχυσαρκία το 2017–2018. Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Μια αξιολόγηση του 2020 ανέλυσε 27 κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2000-2019 και εξέτασε την επίδραση της διαλείπουσας νηστείας στην απώλεια βάρους.

Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που ασχολήθηκαν με την πρακτική είχαν απώλεια βάρους 0,8-13,0% χωρίς αρνητικές επιπτώσεις. Έρευνα το 2015 σε αρουραίους διερεύνησε την επίδραση της διαλείπουσας νηστείας στο σωματικό λίπος. Μετά από 4 εβδομάδες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το σωματικό λίπος ήταν περίπου 40-52% χαμηλότερο στους αρουραίους που έκαναν διαλείπουσα νηστεία. Τα αποτελέσματα παρέχουν ένα σημείο εκκίνησης για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για να διερευνήσουν πώς η νηστεία επηρεάζει την απώλεια βάρους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ