Keto πρωινό συνταγές: Eύκολες και γρήγορες συνταγές για κάθε μέρα

Ξυπνάτε το πρωί και δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε σωστό πρωινό; Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει κανείς την υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων, είτε ακολουθεί διατροφή κετογονική είτε όχι. Για πρωινό στην Ελλάδα υπάρχουν πίτες και γλυκά, συνταγές γεμάτες θερμίδες και ζάχαρη που πρακτικά δεν προσφέρουν κάτι θρεπτικό. Εδώ λοιπόν θα προσπαθήσουμε να σας εμπνεύσουμε, έτσι ώστε να οργανωθείτε και να μπείτε στην κουζίνα. Θα δείτε ότι μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να ετοιμάσετε κάτι νόστιμο και υγιεινό, το οποίο μάλιστα έχετε τη δυνατότητα να το εντάξετε σε ένα διατροφικό πλάνο χαμηλό σε υδατάνθρακες.

Keto friendly πρωινά

  • Ένα απλό και υγιεινό πρωινό είναι το γιαούρτι με σπόρους chia. Αν μάλιστα το αφήσετε μέσα στο ψυγείο όλη τη νύχτα, τότε έχετε μια κρεμώδη υφή που θα σας ενθουσιάσει. 1 κουταλιά της σούπα σπόροι chia μέσα σε 150 γραμμάρια γιαούρτι ή φυτικό γάλα και είστε έτοιμοι! Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε κομμένα φρούτα (φράουλα, μούρα κτλ.) ή ξηρούς καρπούς.

 

  • Προχωρώντας, φυσικά γνωρίζετε πως το αυγό αποτελεί το “άγιο δισκοπότηρο” για την κετογονική διατροφή. Φτιάξτε το όπως θέλετε! Αυγά μάτια, scrambled eggs, καγιανά, ομελέτα με λαχανικά και μανιτάρια…Οι επιλογές είναι αμέτρητες!
  • Τα smoothies είναι υγιεινά και σας γεμίζουν ενέργεια, χωρίς να σας φουσκώνουν το πρωί. Γι’ αυτό και έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε μαζί τους άφοβα! Δοκιμάστε σπανάκι ή kale, με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας. Προσθέστε τα μούρα σας (καθώς περιέχουν λίγους υδατάνθρακες) και βρείτε την υφή που σας ικανοποιεί.

  • Οι μπάρες δημητριακών πάντα είναι μια εύκολη λύση. Μπορούν να γίνουν keto όμως; Μα φυσικά! Απλά αλλάξτε τα δημητριακά με λιναρόσπορο, ξηρούς καρπούς και σησάμι. Και πάλι, μπορείτε να προσθέσετε λίγα αποξηραμένα cranberries ή και σταφίδες. Πολλοί συνδυασμοί απογειώνουν τις μπάρες σας, οι οποίες ετοιμάζονται εύκολα στο φούρνο ενώ ντύνεστε!
  • Τέλος, δοκιμάστε φυστικοβούτυρο και άλλα βούτυρα ξηρών καρπών. Αν τα αναμίξετε στο γιαούρτι σας, έχετε ένα πεντανόστιμο πρωινό που δεν στερείται τίποτε των καλύτερων γκουρμέ επιλογών. Απλά προσέξτε να μην έχει πρόσθετη ζάχαρη μέσα στο προϊόν που αγοράζετε, καθώς αυτό θα σας εμποδίσει από το να απολαύσετε τα οφέλη του keto πρωινού στο 100%.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ