Φθινοπωρινή καθαριότητα: Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με καθαρό σπίτι!

Το καλοκαίρι τελείωσε και ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε το σπίτι σας για το χειμώνα. Δεν αρκεί η αυτοφροντίδα στον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και στο μέρος που αποκαλούμε το καταφύγιό μας. Ακολουθεί μια λίστα με 9 εργασίες που πρέπει να συμπεριλάβετε στη φθινοπωρινή λίστα καθαρισμού, έτσι ώστε να απολαύσετε ένα ζεστό και καθαρό σπίτι και φέτος. Φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην καθαριότητα, με σκοπό να προετοιμάσετε το σπιτικό σας για τον χειμώνα. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Φθινοπωρινή καθαριότητα: To-do λίστα

  • Γενικός καθαρισμός εσωτερικών χώρων: Θα περνάτε πολύ χρόνο στο σπίτι τους κρύους μήνες του χειμώνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας γενικός φθινοπωρινός καθαρισμός του σπιτιού είναι απαραίτητος. Ο βαθύς καθαρισμός χαλιών, ταπετσαρίας και στρωμάτων είναι υποχρεωτικός. Καθαρίστε κουρτίνες και περσίδες παραθύρων και οργανώστε ντουλάπες και ντουλάπια.
  • Πόρτες και παράθυρα: Η σωστή μόνωση είναι σημαντική εάν θέλετε να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ελέγξετε την κατάσταση των κουφωμάτων πόρτας και παραθύρων και να τα σφραγίσετε εάν χρειάζεται. Μπορείτε επίσης να δείτε εάν υπάρχουν μεντεσέδες που τρίζουν και να τους λιπάνετε ως μέρος της ρουτίνας καθαρισμού του φθινοπώρου . Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε εάν όλες οι λαβές λειτουργούν σωστά και να τις αλλάξετε, εάν τα παράθυρα και οι πόρτες δεν κλείνουν καλά.
  • Ξεκαθάρισμα στο ντουλάπι με τα τρόφιμα: Το καλοκαίρι προτιμούμε να τρώμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, ο χειμώνας είναι η τέλεια στιγμή για ζεστά γεύματα – μαγειρευτά, ψωμί, παχιές σάλτσες, πίτες και επιδόρπια. Έτσι, όταν καθαρίζετε και οργανώνετε τα ντουλάπια σας, στοκάρετε με ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, μπαχαρικά και κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Με αυτόν τον τρόπο όλα θα είναι στο χέρι όποτε τα χρειαστείτε.
  • Ελέγξτε το ντουλαπάκι φαρμάκων: Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να συμπεριληφθεί στη φθινοπωρινή λίστα εργασιών καθαρισμού είναι να ελέγξετε τις προμήθειες φαρμάκων. Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης και αλλάξτε τα προϊόντα που έχουν λήξει. Μπορείτε να αγοράσετε κάποιο φάρμακο για το κρυολόγημα, τις ρινικές σταγόνες και τις βιταμίνες για να είστε έτοιμοι για το χειμώνα.
  • Οργανώστε ρούχα, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες: Ήρθε η ώρα να αφήσετε όλα τα καλοκαιρινά και να πάρετε τα χειμερινά. Καθαρίστε καλά τα σανδάλια σας και άλλα καλοκαιρινά υποδήματα-ακόμα και τις σαγιονάρες, πριν τις αποθηκεύσετε. Έτσι θα παρατείνετε τη ζωή τους. Το ίδιο ισχύει για ρούχα και μαγιό. Βγάλτε χοντρές κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα – τώρα είστε έτοιμοι για τις χαμηλές θερμοκρασίες!

Ακόμη περισσότερες ιδέες

  • Σταματήστε την υγρασία στο σπίτι σας αυτόν τον χειμώνα: Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως ανάπτυξη μούχλας. Μπορεί να αλλοιωθούν έπιπλα, δάπεδα και τοίχοι στο σπίτι σας. Επιπλέον, η μακροχρόνια έκθεση στη μούχλα σχετίζεται με ορισμένα σοβαρά ζητήματα υγείας. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και συμπύκνωσης είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για την ανάπτυξη μούχλας σε εσωτερικούς χώρους. Ελέγξτε το σύστημα εξαερισμού στο μπάνιο και την κουζίνα πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, γιατί αυτά είναι τα πιο υγρά σημεία στο σπίτι σας, επομένως – ο κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας είναι ο μεγαλύτερος σε αυτά τα δωμάτια.
  • Τελευταία ευκαιρία για μικρές ανακαινίσεις: Οι πρώτες φθινοπωρινές εβδομάδες είναι η καλύτερη στιγμή για να διορθώσετε μικρά ζητήματα στο σπίτι. Λείανση του φράχτη, βαφή τοίχου-όλα τα πράγματα που απαιτούν εξωτερική εργασία και αφήνοντας τα παράθυρα και τις πόρτες ορθάνοιχτα και πρέπει να γίνουν πριν από το χειμώνα. Μην ξεχάσετε να γεμίσετε ρωγμές στον τοίχο για να αποφύγετε τη μόλυνση από αράχνη και ζωύφια.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ