Νέα «πυρά» Τσίπρα σε Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Ανήθικο να νομοθετείς μόνο για την τάξη σου

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ανήθικο να νομοθετείς μόνο για τον εαυτό σου και την τάξη σου», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για το μέτρο της απαλλαγής φορολογίας στη μεταβίβαση και τις γονικές παροχές μέχρι 800.000 ευρώ.

Σημείωσε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία αυτό αφορά το 0,4% των φορολογουμένων, και προσέθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης φορολογεί για την τάξη του και ίσως για τον εαυτό του με βάση το πόθεν έσχες του».

«Την επομένη των εκλογών ο καθένας και η καθεμιά θα αναλάβει τις ευθύνες του»

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι η χώρα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει προοπτική στον τόπο εφαρμόζοντας ριζικά διαφορετική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας που θα απαντήσει στο ζήτημα της διεύρυνσης των ανισοτήτων, στο αίσθημα της ανασφάλειας», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την «προοδευτική διακυβέρνηση».

Σημείωσε πως «το κρίσιμο δίλημμα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική κατεύθυνση που την οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένη στόχευση και πολιτικές που θα έχουν στόχο την κοινωνική συνοχή».

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει θέσει και τον στόχο και το πρόταγμα των επόμενων εκλογών: Θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση, μια κυβέρνηση από την επομένη των εκλογών που είναι με απλή αναλογική ή θα υπάρξουν εκλογικοί εκβιασμοί, δεύτερες εκλογές και περιπέτειες», τονίζοντας ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές αποτελεί την ουσιαστική προϋπόθεση για το πρώτο.

Υπογράμμισε ότι «πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές μεσολαβεί η λαϊκή ετυμηγορία, η οποία είναι αυτή που θα κρίνει και θα δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις, και την επόμενη μέρα ο καθένας και η καθεμία θα αναλάβει τις ευθύνες του».

«Να δώσουμε χώρο στην κοινωνία»

«Εκπρόσωποι του ΣΕΒ υπάρχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν και στη δική μου», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς τι εννοούσε λέγοντας στις εξαγγελίες του χθες ότι θα μπουν και εκπρόσωποι της κοινωνίας σε κυβέρνηση του.

«Εννοούσα ότι θέλουμε προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί μέσα από την κοινωνία ή μέσα από την εκπροσώπηση κοινωνικών ομάδων και ανέδειξαν τη γνώση και την τεχνοκρατική τους επάρκεια και όχι κατ’ ανάγκη εκπροσώπους του κόμματος σε όλες τις θέσεις», είπε, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η απόφαση του ακόμα και αν μιλάμε για κυβερνητικό συνασπισμό, «να δώσουμε χώρο στην κοινωνία».

Ερωτηθείς για την εξαγγελία του αναφορικά με αύξηση του μισθού των υγειονομικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι για μια γενναία μεταρρύθμιση και στήριξη του ΕΣΥ δεν είναι αναγκαία μόνο η ενίσχυση του με πόρους για την Υγεία αλλά είναι αναγκαία και μια γενναία ανακατανομή τους εντός του συστήματος.

Αναφέρθηκε στο brain drain των γιατρών που πηγαίνουν να εργαστούν στο εξωτερικό, για να τονίσει πως αν θέλουμε αυτό να σταματήσει πρέπει να βρούμε τον τρόπο και ότι δεν βρίσκει άλλον τρόπο από την αναβάθμιση του μισθολογίου και τη δέσμευση ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΣΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ